Nutritionistul explica de ce este mai bine sa ne pregatim, sa alegem si sa ne preparam mesele sub forma cunoscutului "pachet". Iata cateva alimente care sunt utile atunci cand esti in deplasare, potrivit specialistului Cristian Margarit:
- carnea, pestele - bine facute la cuptor, pentru a se pastra mai bine;
- legumele crude (morcov, telina, sfecla) sau la abur;
- quinoa incoltita pentru aport de proteine, carbohidrati complecsi, fibre, enzime;
- fructele - alese cu grija si masura, pentru ca sunt perisabile;
- avocado intreg, masline curatate de samburi;
- iaurtul cu putina sare adaugata, pentru efectul probiotic si rehidratare;
- banzeturi fermentate: cascaval adevarat, branza de burduf, parmezan;
- bucati de nuca de cocos, foarte satioase, bogate in grasimi sanatoase si fibre;
- ouale fierte tari - avantaj: se pastreaza chiar si mai multe zile la temperatura camerei;
- nucile (clasice, de brazilia, macadamia), semintele (de canepa decorticate, chia si inmuiate in apa), alunele de padure.
Citeste si: Gustari diet-friendly pe care le poti manca in aeroport
Reteta zilei de la Cristian Margarit: omleta cu praz si ciuperci
Combate depresia in mod natural: sfaturi de la nutritionistul Cristian Margarit
O alimentatie corecta ajuta la ingrijirea articulatiilor
Sursa foto: freedigitalphotos.net