Stabileşte care este zona cu probleme de pe corp şi află care este semnalul de alarmă pe care ţi-l transmite pielea ta.
Zona 1: Hormoni
Acneea de pe gât ar putea indica că ai anumite probleme la nivel hormonal. Acestea ar putea fi provocate de stres sau de consumul excesiv de zahăr. De asemenea, acest tip de acnee poate să apară din cauza gulerelor de la haine, în mod special dacă sunt din material sintetic.
Zona 2 şi 3: Stres
Acneea de pe umeri poate să apară atunci când eşti mult prea stresată, sensibilă şi vulnerabilă. De asemenea, ar fi bine să verifici dacă nu cumva cureaua de la geantă provoacă fricțiuni împotriva pielii.
Zona 4: Sistemul digestiv
Desigur nu este neapărat să ai probleme la nivel digestiv dacă ai acnee pe piept. Aceasta poate fi provocată şi de hainele care nu-i permit pielii să respire, precum cele din poliester sau nailon. Dacă ai avut de-a face cu infecţii fungice sau cu anumite alergii, ai găsit răspunsul pentru acneea de pe piept. În schimb, dacă ai eliminat ambele cauze de mai sus, este posibilă să ai probleme la nivel digestiv. Acestea pot fi provocate de o dietă neechilibrată, mâncare foarte picantă sau băuturi reci şi acidulate.
Zona 5 şi 6: Nivelul de Vitamine
Se prezintă de cele mai multe ori sub forma afecţiunii de piele numită keratoză pilară. Aceasta este cauzată de circulaţia scăzută a sângelui şi supraproducția de celule moarte ale foliculilor de păr. Este recomandat ca, din când în când, să îţi faci un peeling şi să îţi hidratezi pielea cu o cremă recomandată tipului tău de piele. Dacă problema persistă, ar putea fi un semn că organismul tău nu primeşte şi nu utilizează corespunzător vitaminele din dieta zilnică.
Zona 7: Nivelul zahărului din sânge
Sunt puţine glande sebacee în această zonă, de aceea puţine persoane se plâng de acest tip de acnee. Totuşi, atunci când apar coşuri în această zonă, cauzele pot fi hainele prea strâmte sau un nivel prea mare de zahăr în sânge.
Zona 8: Igiena necorespunzătoare sau boli cu transmitere sexuală
Acest tip de acnee este foarte dureroasă şi destul de greu de vindecat. Acneea pelviană poate să apară din cauza firelor de păr crescute sub piele sau din cauza unei igiene necorespunzătoare. Ingrijorătoare este totuşi apariţia verucilor sau a simptomelor bolilor cu transmitere sexuală (BTS).
Zona 9 şi 10: Piele sensibilă şi alergii
Acneea prezentă în aceste zone este de fapt o reacţie adversă la loţiunile pentru corp, la gelurile de duş sau la detergentul de rufe, ca de altfel şi la balsamul de rufe. Epilarea este, de asemenea, un factor care poate determina apariţia acneei.
Zona 11 şi 12: Sistemul nevos şi sistemul digestiv
Este cel mai des întâlnit tip de acnee şi include alergii, transpiraţie excesivă, ca de altfel şi lipsa duşului după exerciţiile fizice. Desigur, acneea din aceste zone poate să apară şi din cauta hainelor care nu permit pielii să respire corespunzător sau din cauza unei diete necorespunzătoare.
Zona 13 şi 14: Sistemul digestiv
De fapt, sunt 3 motive pentru care poate să apară acest tip de acnee: lenjeria murdară şi lenjeria prea strâmtă, care nu lasă pielea să respire, pielea extrem de uscată şi o dietă neechilibrată sau o digestie sensibilă. Pentru a scăpa de coşurile din această zonă, trebuie să urmezi o dietă sănătoasă, să îţi hidratezi pielea şi să optezi în mod special pentru haine din bumbac. Mai mult decât atât, trebuie să fii foarte atentă la modul în care îţi cureţi lenjeria intimă, pentru că aceasta poate provoca nu doar afecţiuni la nivelul pielii, ci şi boli ale aparatului reproducător.