Studiul a avut parte de 160 de participanți, fete cu vârste între 14-18 ani, care s-au declarat lesbiene sau bisexuale și toate au primit diverse întrebări de la moderatorii neutri ai focus-gupurilor la care participau, iar răspunsurile au fost înregistrate şi apoi analizate de specialiști. Cercetătorii consideră astfel că adolescenții nu beneficiză de suficientă educație sexuală nici acasă, nici la școală, motiv pentru care au impresia că relațiile homosexuale sunt mai lipsite de pericole decât cele heterosexuale.
Puținele ore de educație sexuală din liceu se concentrează doar pe relațiile intime dintre un bărbat și o femeie, ignorând complet anumite categorii de persoane. De aici s-a tras și concluzia că bărbații sunt mai des purtători de diverse boli cu transmitere sexuală (BTS). În acest fel s-a putut sublinia și motivul din cauza căruia adolescenții sunt mai predispuşi la a contracta anumite boli cu transmitere sexuală și motivul principal al sarcinilor și avorturilor în rândul tinerelor până în 18 ani. Pentru a diminua numărul acestora, sistemul de învățământ trebuie să le ofere opțiuni și celor care fac deja parte din comunitatea LGBTQ+.
De asemenea, mulți părinți ignoră subiectul relațiilor de același sex, deoarece nu pot crede că au copii care nu le vor oferi probabil niciodată nepoți. Subiectele, până nu demult tabu, ar trebui să fie discutate în familie, printre acestea numărându-se sexul de orice fel, deoarece chiar dacă adulților le este jenă inițial, aceste discuții deschise, fără prejudecăți, vor asigura un viitor mai bun copiilor.