Sigur, exista posibilitatea ca bradul pe care cei mici vor insista sa te ajute sa il aranjezi sa fie gata in de doua ori mai mult timp si ca totul sa se faca cu o "risipa" mult mai mare de energie din partea fiecaruia dintre voi. Dar, la sfarsitul zilei, momentele petrecute bucurandu-va de copilul vostru si impreuna cu copilul vostru vor intrece orice "risipa" posibila.
Daca vrei sa gandesti pragmatic, e vorba, pana la urma, de un dublu castig: de timpul de calitate petrecut impreuna cu copiii tai si de ajutorul pe care ti-l pot da cei mici!
Ornamente pentru bradul de Craciun
Cred ca in fiecare familie sunt pretuite ornamentele, nu foarte reusite, la care au contribuit si membrii familiei sau care au fost mostenite de la bunici si parinti! Nu trebuie sa va preocupe foarte mult felul in care vor arata aceste ornamente, ci de felul in care micutii se vor simti alaturi de voi si atunci cand vor vedea ornamentele lor in brad.
Daca aveti copiii putin mai mari puteti strange cateva conuri de brad, cateva crengute interesante de copac si cateva nuci si le puteti polei, pentru a face dupa aceea aranajamente. Aveti grija sa folositi spray-ul in aer liber si sa folositi pentru cei mici masti, pentru a nu inhala vaporii toxici.
Mergand de la merisoare padurete uscate, la diferite fructe de padure uscate si banalele floricele de porumb insirate pe o ata si care pot constitui ghirlande originale!
Chiar si micile ornamente din margele pot fi o provocare pentru mamicile care au fetite indemanatice!
Felicitari pentru oamenii dragi!
Stiu sigur ca bunicii copiilor vostri si oamenii care va cunosc vor fi incantati sa primeasca o felicitare care sa poarte "amprenta" micutilor. Asta nu inseamna ca ar trebui sa ii lasi pe cei mici sa faca toata treaba, ci numai sa te ajute sa lipesti un fulg de nea desenat si decupat sau sa coloreze felicitarea.
Scrisoarea pentru Mos Craciun
Una dintre cele mai pregnante amintiri ale mele in legatura cu scrisorile lui Mos Craciun e legata de o scrisoare care nu a ajuns niciodata la Mosu'. De unde stiu asta? Am descoperit scrisoarea -nu era scrisa de mine, aveam in jur de patru ani- intr-una din agendele mamei -nu stiu ce cautam in agenda, pentru ca nu stiam sa citesc-, si am fost foarte uluita sa descopar ca Mos Craciun stiuse ce sa imi aduca si nu fusese impiedicat de scrisoarea neexpediata.
Oricum, tu si cei mici va veti distra de minune povestind despre Mos Craciun si despre darurile pe care si le doresc.
Copiii sunt incantati sa isi ajute mama in bucatarie sau sa asiste doar la pregatirea prajiturilor. Daca micutii tai merg la gradinita sau la scoala, ii poti ruga sa te ajute si le poti da sarcini precise, care sa ii faca sa se simta mari "bucatari": le poti da sa amestece crema sau sa "aleaga" stafidele: una in castron, doua in gurita!
Generozitatea se invata devreme!
Cred ca generozitatea este una dintre cele mai importante lucruri pe care le putem insufla copiilor nostri. Si generozitatea este un subiect-cheie in aceste momente, inainte de Craciun. Noi iti propunem sa ii propui celui mic sa isi stranga jucariile sau cartile care nu ii mai plac si sa le doneze copiilor necajiti din centrele de plasament.
La Muzeul National de Geologie se desfasoara pana duminica, 20 decembrie, campania de strangere de jucarii pentru copiii din centrele de plasament "Sacul lui Mos Craciun". Pana duminica, 20 decembrie, parintii si micutii lor sunt asteptati cu o jucarie sau cu o carte pe care sa le depuna in "Sacul lui Mos Craciun", amplasat in holul mare al Muzeului National de Geologie.
Duminica, 13 decembrie, are loc la Muzeul National de Geologie cea de-a doua intalnire - "Bradutul asteapta sa fie impodobit" – din cadrul proiectului Fabrica lui Mos Craciun. Participarea la atelierele din cadrul proiectului Fabrica lui Mos Craciun se face prin inscriere la numarul de telefon 021.212.89.52. Pretul de acces este de 14 lei.
Ce vei face cu piticii tai inainte de sarbatori? Ce ti-ar placea sa faci alaturi de ei?