Rujul este detaliul care completeaza look-ul unei femei si poate sa il avantajeze sau nu. Culoarea este insa cea care decide.
Majoritatea femeilor au o relatie de iubire/ura cu rujul. Il vezi in magazin, il testezi si te declari indragostita pana peste cap. Ajungi insa acasa, il aplici si te uiti ingrozita in oglinda. Nu iti sta deloc la fel de bine ca atunci cand l-ai testat. Sa gasesti nuanta potrivita de ruj poate fi o sarcina dificila pentru ca sunt atatea nuante din care poti alege si toate ti se pare ca ti se potrivesc. Dar daca nu stii dupa ce sa te ghidezi s-ar putea sa te trezesti ca ai cumparat o nuanta care nu iti sta bine si sa ai aruncat banii pe fereastra.
Sarim in ajutorul tau si iti dezvaluim care sunt detaliile la care sa fii atenta pentru a face de fiecare data alegerea potrivita si care sunt nuantele care ti se vor potrivia ca o manusa.
Potrivit make-up artistului Bobbi Brown, cea mai simpla metoda de a te asigura ca alegi o nuanta de ruj care sa te avantajeze este sa o alegi cu un ton sau doua mai deschisa sau mai inchisa decat nuanta naturala a buzelor tale. Cum poti testa? Aplica rujul sau gloss-ul pe o singura buza si apoi priveste in oglinda. Daca respecta regula, atunci este cea ideala pentru tine. Daca nu vrei sa aplici rujul direct pe buze, o idee inteleapta avand in vedere ca a fost testat de zeci de femei, aplica-l pe buricul degetului si tine-l apoi langa buze in timp ce te privesti in oglinda.
Ce faci insa daca vrei sa porti o nuanta ceva mai indrazneata, care te scoate din zona de confort? Machiajul buzelor, ca si in cazul manichiurii, celebreaza culorile si te ajuta sa iesi din banal. Merita asadar sa indraznesti din cand in cand si sa alegi o nuanta la care nu te-ai fi gandit in mod normal.
Dar chiar si aceasta alegere trebuie sa o faci in functie de ce iti sta bine si ce nu. Aceasta alegere trebuie sa o faci tinand cont de nuanta tenului.
Subtonul tenului
Desi in jur de 80% dintre femei au subtonuri reci, nu trebuie sa presupui ca si tu intri in aceeasi categorie. Fa acest test pentru a afla care sunt nuantele care ti se potrivesc.
Uita-te la culoarea venelor de la incheietura mainii. Este preferabil sa faci acest test la lumina naturala. Daca au o nuanta albastruie, atunci inseamna ca ai subtonuri reci. Daca insa culoarea este verzuie, atunci subtonurile sunt calde.
Tips & tricks
Daca nu vrei sa arunci banii pe un articol vestimentar costisitor, poti da o nota sofisticata look-ului tau optand pentru un ruj intr-o nuanta vibranta care te va pune in valoare indiferent de ce vei imbraca.
Daca vrei buze carnoase si voluptoase, aplica deasupra rujului un strat subtire de gloss. Aplica un iluminator chiar deasupra buzei, pe arcul lui Cupidon, pentru a da impresia de volum.
Nu uita o regula foarte importanta: cu cat mai inchisa nuanta rujului, cu atat mai subtiri vor parea buzele. Daca vrei sa dai impresia de buze mari, atunci alege nuante de ruj deschide.
Pentru ca rujul sa reziste mai mult timp pe buze, aplica inainte creionul de buze pe intreaga suprafata a buzelor. Ai grija sa alegi o nuanta a creionului cat mai apropiata de cea a rujului pe care il vei folosi.
Impiedica rujul sa alunece conturand buzele cu fond de ten dupa aplicarea sa.
Pasul urmator este cel mai simplu: alegerea rujului in functie de subtonurile pielii
Iata care sunt cele care ti se potrivesc
Ten deschis
Culori universale - nuantele de maro deschis, corai pal si bej rozaliu dau luminozitate tenului.
Subtonuri reci - cele mai potrivite sunt nuantele nude piersica, light mocha si mov deschis.
Subtonuri calde - opteaza pentru un ruj intr-o nuanta de roz nude, bej nisipiu sau nude.
Femeile cu tenul foarte deschis ar trebui sa evite rujurile in nuante de roz puternic, bronz inchis si dark mocha, ca de altfel si burgundy. Vor da un efect aspru in combinatie cu tenul ca de portelan.
Ten mediu
Culori universale - nuantele de zmeura si mov pruna creeaza un efect glowing si merg de minune in combinatie cu subtonurile rozalii. Daca vrei un ruj rosu, alege o nuanta burgundy.
Subtonuri reci - nuante de rodie, afine si roz prafuit sunt ideale.
Subtonuri calde - nuante de scortisoara, cupru sau bronz.
Femeile cu tenul mediu ar trebui sa evite nuantele nude, pentru ca sunt prea apropiate de nuanta pielii si creeaza un efect sters.
Ten masliniu
Culori universale - nuantele de maro deshis si de afina dau tenului un look ca sarutat de soare.
Subtonuri reci - rosu caramiziu, rosu maroniu si caramel sunt ideale. Pentru o pata de culoare, alege corai.
Subtonuri calde - tenul masliniu este de fapt o combinatie intre subtonuri reci si calde, asadar nuantele enumerate mai sus merg de minune si in acest caz.
Femeile cu ten masliniu ar trebui sa evite nuantele de rosu portocaliu sau mov, pentru ca accentueaza subtonurile galbene.
Ten inchis
Culori universale - rosu inchis cu o tenta de albastru si mov inchis au un efect luminos in combinatie cu tenul inchis. Femeile cu tenul inchis sunt sfatuite sa mearga in doua directii: maro sau mov. Caramel sau maro nuca pentru zi si pruna sau rosu ca vinul pentru un look de seara.
Subtonuri reci - merg de minune nuantele ca de stafida, rosu visiniu sau rubinul.
Subtonuri calde - un ruj intr-o nuanta ca mierea, scortisoara sau bronz cu accente de cupru va avea un efect "wow".
Femeile cu ten inchis trebuie sa evite nuantele de portocaliu. Evidentiaza nuantele galbene ale tenului si da un efect anost. Sunt de evitat si cele foarte deschise, spre alb, pentru ca vor contrasta cu nuanta tenului.