Ca informație generală, cele mai multe pungi de cumpărături sunt un coșmar chiar și pentru centrele de reciclare, deoarece sunt făcute din poliethylenă de o densitate mare și se încurcă în mașinile de procesat, moment în care muncitorii trebuie să oprească tot procesul mecanizat și să îndepărteze ceea ce blochează mecanismul. În plus, dacă pungile de plastic ajung să polueze solul sau apele, ele rezistă foarte mulți ani în mediul înconjurător, majoritatea nefiind biodegradabile și astfel pun în pericol viața mamiferelor și a specimenelor marine.
Dacă deja ai acumulat o pungă de pungi, ar trebui în primul rând să le refolosești pe fiecare până la epuizare și chiar să ții tot timpul una în geantă, pentru situațiile neprevăzute, iar în al doilea rând, să cauți cel mai apropiat centru de reciclare din zona ta care să-ți permită să le „arunci” acolo.
Pe deasupra, încearcă să nu mai încurajezi utilizarea de pungi confecționate din plastic ci dacă ai neapărată nevoie să-ți pui cumpărăturile în ceva, ia pungi de carton sau cel mult rafie și caută în magazine coșuri de gunoi speciale, unde poți arunca fără griji orice produs din plastic.
Ce să faci cu pungile de plastic
Dacă faci tot ce poți pentru a evita pungile de plastic și chiar îți cari cumpărăturile în brațe, dar uneori tot te mai alegi cu câte una, află din acest articol ce poți face cu ele.