1. Cum să prăjești un ou perfect rotund
Ca să faci un ou perfect rotund, taie un inel de ceapă, pune-l în tigaie, apoi sparge oul în interiorul acestuia. Inelul de ceapă nu va lăsa oul să se răspândească.
2. Cum să prepari rapid un kebab gustos
Pentru a găti mai bine și mai rapid un kebab gustos, trebuie să înfigi mai multe bețe de frigărui în câteva bucăți mari de carne fără pieliță sau grăsime, puse una lângă cealaltă, apoi să tai rândurile de carne între bețe. În acest fel, bucățile vor fi de aceeași dimensiune și se vor coace în același timp.
3. Fă costițe caramelizate cu cola
Fierbe coastele în Coca-Cola, ca să rămână suculente, apoi pune-le pe grătar timp de 4 minute pe fiecare parte, ca să le poți acoperi în caramel.
4. Un mod simplu de a decoji ouăle
Înainte de a fierbe ouăle, fă o gaură mică în vârful lor, cu ajutorul unor pioneze. Această metodă te va ajuta să le decojești mai ușor.
5. Fă un tort perfect
Ca să-ți faci tortul perfect neted, bagă spatula în apă caldă câteva secunde. Acest truc va face spatula să alunece mai ușor pe glazură.
6. Gătește mai multe ouă în același timp
Dacă ai puțin timp și trebuie să fierbi multe ouă, pune-le pe un prosop ud în cuptorul încins și lasă-le 30 de minute.
7. Prepară un mic dejun sănătos în numai 5 minute
Dacă vrei să ai parte de un mic dejun sănătos, poți face coșulețe de șuncă cu ouă și brânză, într-o tavă de brioșe. Acestea se vor prepara rapid și vor fi delicioase.
8. Poți prepara chifteluțele la cuptor
Poți adăuga aceste chifteluțe în mâncare sau ciorbă, iar dacă îți rămân le poți mânca cu muștar și pâine. Pentru a controla dimensiunea chifteluțelor și a le coace uniform, folosește o tavă de brioșe, pe care s-o bagi în cuptorul încins.
9. Pentru a scăpa de grăsimea în exces, pune câteva boabe de orez
Pune câteva boabe de orez uscat în tava de brioșe sau orice altă cratiță care a rămas prea unsuroasă și acestea vor absorbi excesul de grăsime.
10. Un mod simplu care-ți permite să prepari mai multe feluri în același timp
Acesta este un truc foarte simplu, cu ajutorul căruia poți face mai multe feluri de mâncare în același timp. De exemplu, dacă te pregătești pentru o masă festivă, poți tăia carnea în mai multe feluri și să împarți tava mare în câteva compartimente cu ajutorul foliei de aluminiu pe post de perete despărțitor, iar în fiecare compartiment să pui carnea condimentată diferit.
11. Folosește zațul de cafea pe post de marinată pentru carne
Poți folosi zațul de cafea ca să faci un sos în care să stea la marinat carnea. Acidul pe care-l conține acesta va face carnea să devină mai moale și ușor de mestecat.
12. Tăierea puiului în felii subțiri
Pentru a tăia pieptul de pui în fâșii subțiri, pune-l la congelator timp de 10-15 minute, după care îl poți tăia liniștită, deoarece este mai tare și nu mai alunecă în toate direcțiile.
13. Fierberea legumelor
De exemplu, poți fierbe cartofii 2-3 minute înainte de a-i prăji, ca să fie mai moi în interior, dar crocanți la exterior. De asemenea, poți fierbe sparanghelul înainte de a-l pune pe grătar, iar roșiile le poți fierbe ca să le decojești mai ușor.
14. Ceapă marinată
Poți marina sfecla, morcovii, ceapa, țelina și aproape orice legume. Dacă gătești în acest fel legumele, ele își vor păstra gustul și aproape toate vitaminele și pot deveni baza pentru un sos exotic. La această metodă se pretează cel mai bine ceapa roșie tăiată inele subțiri, pentru a fi apoi adăugată în sendvișuri. Aceasta trebuie pusă într-un borcan cu oțet alb de mere, puțină miere, un strop de sare și eventual felii de ardei iute.
Ce să faci în bucătărie dacă ți-e foame
Conform acestui studiu, femeile petrec în jur de 3 ani din viață gătind. Fiecare gospodină ar trebui să învețe aceste trucuri folositoare, care o vor ajuta să economisească foarte mult timp și să descopere gusturi noi ale mâncărurilor preferate.