Grupul de cercetare condus de Nishimura Kazuo, profesor la Kobe University Center for Social Systems Innovation, împreună cu Yagi Tadashi, profesor la Facultatea de Economie la Doshisha University, au scos la iveală rezultatele sondajului potrivit căruia copiii care primesc o atenţie pozitivă şi îngrijire din partea părinţilor ajung să aibă venituri mai mari, un nivel sporit de fericire, succes academic şi un puternic simţ al moralităţii.
Nishimura a avut drept scop descoperirea efectelor metodelor de educaţie parentală în Japonia. Astfel, a efectuat un sondaj online, ca parte a proiectului RIETI, cercetare fundamentală pentru creşterea economică durabilă în Japonia. A obţinut răspunsuri de la 5.000 de femei şi bărbaţi la întrebări cu privire la relaţia cu părinţii în timpul copilăriei, dar şi evaluări ale unor afirmaţii precum "Părinţii mei au avut încredere în mine" sau "Am simţit că fsmilia mea nu a fost interesată de mine".
Utilizând aceste date, au identificat patru factori cheie: (dez)interesul, încrederea, regulile şi independenţa, precum şi timpul petrecut împreună. Pe baza rezultatelor, grupul de cercetare a împărţit metodele de educaţie parentală în şase categorii:
Susţinător: niveluri medii sau ridicate de independenţă, nivel ridicat de încredere, nivel ridicat de interes faţă de copil, mult timp petrecut împreună
Strict: nivel scăzut de independenţă, nivel mediu spre înalt de încredere, nivel mediu spre înalt de interes faţă de copil şi multe reguli
Indulgent: nivel mediu sau sporit de încredere, lipsă de stricteţe, timp petrecut împreună cât media sau chiar mai mult
Relaxat: nivel scăzut de interes faţă de copil, lipsă de stricteţe, puţin timp petrecut împreună şi puţine reguli
Aspru: nivel scăzut de interes faţă de copil, nivel scăzut de independenţă, puţină încredere, multă stricteţe
Mediocru: niveluri medii pentru toţi factorii-cheie
Rezultatele au demonstrat că persoanele care au experimentat o educaţie bazată pe sprijin, în care părinţii le-au acordat copiilor multă atenţie pozitivă, au raportat salarii mai mari, succes academic şi un nivel ridicat de fericire.
Pe de altă parte, cei care au fost crescuţi într-un stil strict, cu un nivel crescut de atenţe, dar şi multă disciplină, au raportat salarii mari şi rezultate academice mulţumitoare, dar un nivel de fericire scăzut şi un nivel sporit de stres.