Astfel, aceasta a explicat că trebuie „să mâncăm proteine din năut, salata cu năut, din fasole, din ciuperci”. Nutriționistul a subliniat faptul că nu recomandă consumul de cartofi pai. „E mare diferență cum aducem acele calorii”, a adăugat dr. Anca Hâncu.
Cât despre „soluțiile moderne” precum chiftelele din soia, dr. Anca Hâncu a declarat că „sunt acceptate aceste soluții. Sunt variante corecte pentru cei care le preferă”.
„Mai există variante de brânză și iaurt din soia, mai există cânepa care se pune în salate. Proteine complexe! Când discutăm de aport de proteine, variantele acestea sunt foarte bune”, a mai spus nutriționistul.
„Toate au calorii, dar avem nevoie și de calorii. Aportul caloric trebuie să fie echilibrat, să fie conform cu nevoile nostre energetice pe care le stabilim în funcție de sex, de activitate fizică, de metabolismul bazal al fiecărei persoane. Când mâncăm corect, corpul nostru se menține la aceeași greutate”, a adăugat dr. Anca Hâncu.