Ouăle au o mulţime de calităţi nutritive, fiind bogate în proteine, grăsimi sănătoase, vitamina A, vitamina B5, vitamina B12, vitamina B2, seleniu, vitamina D, vitamina K, zinc şi nu numai.
Specialiştii în nutriţie susţin că, pentur o dietă echilibrată, putem consuma chiar şi 3 ouă pe zi, fără niciun fel de problemă. Oul este cea mai bună sursă de proteină de calitate, dar şi cea mai ieftină. Acesta asigură organismului aminoacizii necesari pentru refacerea ţesuturilor musculare, dar şi pentru mărirea masei musculare.
În ceea ce priveşte creşterea colesterolului datorată de consumul de gălbenuş de ou, niciun studiu nu a reuşit, până acum, să dovedească existenţa unei conexiuni între consumul de ouă şi prezenţa bolii arteriale coronariene.
Mia mult decât atât, organismul nostru produce, de unul singur, colesterol cu ajutorul ficatului. Atunci când noi ne luăm colesterol din alimentaţie, ficatul produce mai puţin aşa că situaţia se echilibrează.