Nu îţi face griji în privinţa colesterolului, principalul motiv pentru care consumul de ouă este adesea evitat.
Ouăle conţin doar 180-186 mg de colesterol, în timp ce ficatul produce până la 2.000 mg pe zi. Ouăle pot chiar să înlocuiască colesterolul "rău" cu cel "bun".
Benefice pentru sistemul osos
Ouăle conţin Vitamina D şi calciu. Pentru oase puternice şi dinţi sănătoşi, ai nevoie de Vitamina D, care reglează absorbţia de calciu şi fosfor.
Nutriţioniştii recomandă consumul de ouă
Pe lângă întărirea sistemului osos, consumul de ouă ajută la dezvoltarea armonioasă a musculaturii. Două ouă au un aport de proteine echivalent cu cel al unei porţii de carne. Astfel, ouăle aduc beneficiile consumului de carne, însă fără conţinutul de grăsime aferent.
Ouăle conţin nutrienţi necesari pentru procesul de creştere a organismului
Consumul de ouă aduce organismului riboflavină, folaţi, fier, fosfor, seleniu, magneziu, dar şi vitaminele A, E şi B6.
Consumul de ouă susţine procesul de slăbire
Ouăle sunt o sursă completă de nutrienţi şi vitamine, ajutând la scăderea în greutate prin conţinutul redus de calori.
Ouăle conţin antioxidanţii necesari pentru o vedere sănătoasă
Albuşul de ou conţine cantităţi considerabile de luteină şi zeaxantină, care reduc riscul de cataractă şi degenerescenţa maculara. În plus, ouăle sunt bogate în vitamina A, a cărei lipsă duce la sau vedere slabă pe timp de noapte, cunoscută drept cecitate nocturnă.
Ce se întâmplă dacă mănânci 3 ouă pe zi
Deşi privite cu reticenţă, ouăle sunt esenţiale pentru o sănătate de fier şi pentru apărarea organismului.