Cafeaua, care este bogată în polifenoli, luptă deja împotriva inflamației, dar poate avea un efect sporit atunci când este amestecată cu proteine precum laptele.
Experții explică ce înseamnă acest studiu și cum poți obține singur beneficiile antiinflamatorii, potrivit Adevarul.ro.
Mulți dintre noi nu se simt pregătiți să înfrunte o zi de muncă până când nu ne luăm doza de cofeină, iar un nou studiu a descoperit că adăugarea de lapte în cafea ar putea ajuta la combaterea inflamației.
Studiul, publicat în Journal of Agriculture and Food Chemistry, a analizat celulele pentru a vedea ce se întâmplă când polifenolii, compușii care se găsesc în mod natural în unele alimente (cum ar fi cafeaua) sunt combinați cu proteine. Având în vedere că boabele de cafea sunt pline în mod natural cu polifenoli, iar laptele conține proteine, cercetătorii au testat dacă moleculele se vor lega între ele în cafeaua cu lapte.
De fapt, moleculele s-au legat împreună și, ca rezultat, celulele expuse au fost de două ori mai eficiente în combaterea inflamației în comparație cu polifenoli singuri. Înseamnă că doar adăugând lapte în cafeaua de dimineață, îți poți ajuta, de două ori mai mult, corpul să lupte împotriva inflamației.
Polifenolii se găsesc în multe alimente vegetale și includ flavonoide, acizi fenolici, lignani și stilbene, spun specialiștii de la Academia de Nutriție și Dietetică și membru al Prevenire Medical Review Board.