Datorită pătrunjelului este mult mai uşor să reduceţi cantitatea de sare consumată. Pătrunjelul nu numai că va da un gust mult mai plăcut preparatelor, dar va reduce şi nevoia de a adăuga o cantitate mai mare de sare. Acest fapt este important nu numai pentru sănătatea inimii, ci şi pentru creier.
Consumând o mână de pătrunjel, zilnic, veţi consuma şi o cantitate mare de vitaminele A, B, C, K, de la 10% până la 550% din necesarul zilnic. Consumul frecvent de pătrunjel reduce riscul apariţiei anumitor tipuri de cancer, cum ar fi de exemplu, cancerul de piele şi de sân. Acest condiment îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi reduce probabilitatea de a dezvolta diabet, potrivit DcNews.ro.
Riscul de inflamaţie, boala Alzheimer, depresia va scădea, iar oasele vor deveni mai puternice, dacă veţi mânca pătrunjel în fiecare zi.
În scopuri medicinale, nu se folosesc numai frunzele, ci şi sucul de pătrunjel, în următoarele cazuri: pentru curăţarea vaselor de sânge, îmbunătăţirea activităţii glandei tiroide şi a glandelor suprarenale - sucul previne formarea cheagurilor de sânge în vasele de sânge, scrie Rador, citând actualno.com.
Prevenirea cancerului - antioxidanţii conţinuţi în sucul de pătrunjel reduc riscul de a dezvolta tumori maligne.
În bolile de litiază biliară - sucul de pătrunjel poate elimina pietrele din vezica urinară sau din vezica biliară, fără intervenţie chirurgicală.
În bolile oculare - sucul vindecă cataracta, conjunctivita.
Pentru calmarea pielii, se aplică sub forma de loţiune în zonele dureroase.
În scopuri medicinale, sucul de pătrunjel trebuie consumat câte o lingură, uşor diluat cu apă, de trei ori pe zi. Doza respectivă este recomandată pentru toate bolile enumerate.