În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la University of Warwick s-a dorit evidenţierea beneficiilor unor substanţe regăsite în portocale şi struguri roşii, care conţin hesperidină, bioflavonoid citric, respectiv trans-resveratrol, antioxidant puternic.
Cele două substanţe nu se găsesc împreună în niciun aliment, însă acţiunea lor combinată duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătăţeşte acţiunea insulinei şi sporeşte sănătatea arterelor.
Astfel, cercetătorii de la University of Warwick cred că aceste două substanţe duc la îmbunătăţirea sănătăţii pacienţilor cu boli de inimă şi diabet.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci STRUGURI ROŞII şi PORTOCALE
Cercetătorii au descoperit că această combinaţie de fructe are efecte surprinzătoare asupra organismului şi aduce beneficii semnificative în ceea ce priveşte prevenirea unor afecţiuni comune.