Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma constant sfeclă roșie, află mai jos:
Reglează tensiunea
Se știa deja de mult timp că sfeclă roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale, însă un studiu din 2010 a arată faptul că beneficiile ei se extind până la tratarea bolilor cardiovasculare. Într-un studiu în care voluntarii au fost tratați pentru tensiune cu suc de sfeclă, tablete de nitroglicerină și o băutură placebo, primele două grupe au obținut rezultate în 24 de ore. Și, pentru că cei care iau pastile ajung adesea să consume doze tot mai mari pentru a-și regla tensiunea, este indicat să se caute și soluții naturiste, ale căror efecte secundare sunt incomparabile cu cele ale chimicalelor.
Reduce riscul de demență
âSe pare că sucul de sfeclă ajută circulația la nivelul creierului la oamenii mai în vârstă, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a încetini progresul demenței. Sfeclă roșie conține nitrați, care sunt transformați în nitriti de către bacteriile din gură. Aceștia dilată vasele de sânge din corp, crescând astfel fluxul de sânge și, implicit, cantitatea de oxigen care ajunge la organe, inclusiv la creier, potrivit Diva Hair.
Ajută la normalizarea glicemiei
Sfeclă roșie nu are grăsimi și are foarte puține calorii, așa că poate fi consumată cu încredere și de persoanele care țin la silueta. O porție de 100 de gr din această legumna conține 43 de calorii, 2 gr de proteine, 10 gr de carbohidrați și 3 gr de fibre. Deși are un indice glicemic mediu (64), sfeclăa roșie este convertită foarte lent în zaharuri de către corp, ceea ce înseamnă că îți menține glicemia pe o linie stabilă.