Debutul scriitoricesc al lui Andrei Calaras, reprezentat de romanul "Ziua a 7-a", publicat la editura Abeona Press, este, poate, surprinzator intr-o lume atat de agitata, in care cartile ar fi ultima preocupare a muritorilor. si, totusi, mergand pe idea ca singura ea, cultura, ne mai poate salva de la o scufundare absoluta, iata ca o noua carte este scoasa de sub tipar, gata sa lanseze ceea ce, poate, va insemna la un moment dat, un viitor nume in galeria scriitorilor romani.
Medic de formatie, Andrei Calaras se aventureaza cu romanul "Ziua a 7-a" in lumea istoriei, dar si a religiei, combinand cu maiestrie suspansul si misterul, dragostea imposibila cu sentimentul datoriei.
Pe langa scriitura solida si sigura a paginilor, se simte spontaneitatea, imaginatia, toate impletite cu seriozitatea si precizia matematica a unui adevarat om de stiinta.
Personajele ce se deruleaza rand pe rand prin fata cititorului apartin, aproape in totalitate, lumii intelectuale, iubitoare de arta asociata, parca, prin definitie, unei atmosfere invaluite in aroma de tutun si "stropite" cu un coniac valoros.
Am putea incerca sa definim aceasta carte, dar cred ca ar fi mai bine sa va asezati comod intr-un fotoliu si sa va cufundati in lumea creata de Andrei Calaras.