La prima vedere, renunţarea la zahăr pare dificilă. Dar dacă o facem, vor avea loc unele schimbări în corpul nostru. Nutriţionistul dr. Irina Strogaia a precizat ce schimbări se produc în organismul nostru după ce renunţăm la zahăr timp de două săptămâni.
Potrivit expertului: Vă veţi pierde apetitul pentru dulciuri! Acest lucru se datorează faptului că de fiecare dată când o persoană consumă zahăr, eliberează un hormon care scade nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru duce la hipoglicemie, care provoacă pofta de zahăr. Foamea va scădea. Zaharurile sunt de vină pentru faptul că o persoană simte în mod constant senzaţia de foame. Normalizarea nivelului de zahăr din sânge se explică prin faptul că celulele încep să primească hrană adevărată. Când o persoană consumă în mod constant zaharuri care sunt toxice pentru organism, în cele din urmă începe să reziste fără zahăr şi apare rezistenţa la insulină. În acest caz, organismul blochează hormonul insulina, care controlează nivelul zahărului din sânge. Din cauza consumului de zahăr, organismul nostru nu primeşte suficiente vitamine, oligoelemente şi alte substanţe utile. Senzaţia de oboseală va scădea, mai ales după masă. Persoanele care consumă în mod regulat zahăr observă că se simt adesea obosite, după ce mănâncă. Acest lucru se datorează creşterii nivelului de zahăr din sânge. Veţi scăpa de excesul de lichide şi grăsimi, potrivit DcNews.ro.
Dr. Strogaia adaugă că, în prima săptămână, după renunţarea la zahăr, excesul de apă şi nişte grăsimi vor părăsi corpul dumneavoastră, iar, în a doua săptămână, veţi scăpa în principal de excesul de grăsime. Starea dumneavoastră de spirit se va îmbunătăţi.
În plus, abilităţile mentale vor creşte şi concentrarea va creşte. Starea pielii se va îmbunătăţi.
Veţi observa schimbări pozitive la nivelul pielii: erupţiile cutanate vor scădea şi elasticitatea pielii se va îmbunătăţi. Funcţia rinichilor şi ficatului se vor îmbunătăţi. Funcţia rinichilor se va normaliza şi cantitatea de grăsime din ficat va scădea, a adăugat nutriţionistul.
Primele trei zile, după renunţarea la zahăr, vor fi cele mai dificile. Vitaminele B şi potasiul vă vor ajuta să faceţi faţă acestui lucru. Consumul acestora ar trebui să înceapă în paralel cu renunţarea la zahăr, a mai precizat expertul, conform Rador. Important: articolul are doar scop informativ şi nu înlocuieşte consultarea unui specialist.