Samuel Le Torrillec

Samuel Le Torrillec, cunoscut bucătar-șef francez, prins...

Citeste mai mult»
Rich Homie Quan

Rapperul american Rich Homie Quan a murit la 34 de ani

Citeste mai mult»
Linkin Park

Linkin Park îşi prezintă noua solistă şi anunţă un album...

Citeste mai mult»
 Elena Merișoreanu

Ce pensii au vedetele din România după recalculare. Suma...

Citeste mai mult»
vaccin

Un vaccin dezvoltat de Moderna a furnizat rezultate...

Citeste mai mult»
Elton John

Elton John a rămas cu ”vedere limitată” la un ochi în...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor...

Citeste mai mult»
Brian May

Chitaristul Brian May anunţă că a suferit ''un accident...

Citeste mai mult»
Bora Djordjevic

Bora Djordjevic, o legendă a muzicii rock iugoslave, a...

Citeste mai mult»
barbat

Un bărbat din Virginia câştigă un milion de dolari la...

Citeste mai mult»
sofia

Prinţesa Sofia a Suediei este însărcinată pentru a patra...

Citeste mai mult»
Claude Lelouch

Pensionarea nu este o opţiune pentru Claude Lelouch, un...

Citeste mai mult»
Martha Louise s-a căsătorit

O prinţesă norvegiană şi un şaman american s-au căsătorit...

Citeste mai mult»
Chidimma Adetshina

Respinsă în ţara ei, o tânără din Africa de Sud a...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după...

Citeste mai mult»
cave

Nick Cave lansează vineri un nou album de studio, "Wild God"

Citeste mai mult»
luciu

Nicoleta Luciu, apariție controversată în mediul online:...

Citeste mai mult»
vunk

Trupa Vunk și Lidia Buble au lansat piesa „Bumerang”, o...

Citeste mai mult»
sunatoare

Cât de periculoasă poate fi sunătoarea. Avertismentul...

Citeste mai mult»
abba

Grupul ABBA i-a cerut lui Donald Trump să nu îi mai...

Citeste mai mult»
daniel

Daniel Sancho Bronchalo, cunoscut chef şi fiu al unor...

Citeste mai mult»

Cei mai mari duşmani ai pielii noastre sunt zahărul şi...

Citeste mai mult»
Mariah Carey

Ultima dorință a surorii cântăreței Mariah Carey. Alison...

Citeste mai mult»
festival

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia începe...

Citeste mai mult»
ochelari

Ce rame de ochelari se poartă în 2024: Ghid de stil...

Citeste mai mult»
angajati_zodie

Australienii au primit dreptul să își ignore șefii în...

Citeste mai mult»
avc

Ce trebuie să mănânci pentru a te feri de AVC sau pentru...

Citeste mai mult»
Elvis Presley

Bijuterii ale cântăreţului Elvis Presley, scoase la...

Citeste mai mult»
Mariah Carey

Mariah Carey a confirmat moartea mamei şi surorii sale în...

Citeste mai mult»
oasis

Fraţii Gallagher alimentează speculaţiile cu privire la o...

Citeste mai mult»
Justin Bieber şi Hailey Bieber

Justin Bieber şi Hailey Bieber au devenit părinţi pentru...

Citeste mai mult»
chris ed

Actorul Chris Hemsworth, invitatul surpriză la Bucureşti...

Citeste mai mult»
mic dejun

Ce se întâmplă în corpul tău dacă sari peste micul-dejun...

Citeste mai mult»
Liviu si Anda Calin

Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit după opt ani de...

Citeste mai mult»
 Gérard Depardieu

Parchetul din Paris cere ca Gérard Depardieu să fie...

Citeste mai mult»
dana marijuana

Cântăreaţa Dana Marijuana a fost testată pozitiv pentru...

Citeste mai mult»
Meg Ryan

Meg Ryan a primit un premiu onorific la Festivalul de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a fost cuprinsă de frică şi de vinovăţie...

Citeste mai mult»
affleck

Actriţa Jennifer Lopez cere divorţul de Ben Affleck la un...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon va fi înmormântat sâmbătă la Douchy

Citeste mai mult»

Ce spun sporturile verii despre personalitatea ta si unde sa le practici

De în Monden 5 aug 2009
Poti sa faci exercitii fizice pentru a te mentine in forma distrandu-te si bucurandu-te de vacanta. Impreuna cu psihologul si psihoterapeutul dr. Mihaela Sindie Weidinger, Feminis.ro a descifrat ce spune sportul pe care il preferi despre personalitatea ta si a gasit locatia ideala pentru a-ti elibera energia si a scapa de calorii practicandu-l.

Snorkeling

Snorkeling-ul este un tip de inot de suprafata cu ajutorul unei masti de scufundare si al unul tub numit snorkel. Practicand acest sport ai posibilitatea de a observa viata subacvatica intr-un mod natural, fara echipament complicat si cursuri de formare cum sunt cele necesare pentru scuba diving. Nu necesita o pregatire speciala, ci doar capacitatea practicantilor de a inota si de a respira printr-un tub sub apa. Snorkeling-ul se poate practica in aprope orice apa, dar cel mai bine ar fi in ape cu foarte putine valuri, limpezi, relativ calde si unde se pot vedea diverse lucruri/animale/plante interesante in apa.

Mihaela Sindie Weidinger: Viata subacvatica ofera un spectacol fascinant iar fiecare secunda este unica, nici una nu seamana cu cealalta, din punct de vedere al animatiei prezente in apa. Este ca si cum ai privi un acvariu dar este doar ''ca si cum'' deoarece cand practici acest sport, esti mai aproape de mediul marin decat daca mergi la Acvarium iar varietatea plantelor si pestilor este mai mare. In plus, mediul este natural si nu creat de mana omului. Acest sport poate fi practicat de persoanele care vor sa priveasca spectacolul naturii in varianta originala. Practicarea acestui sport caracterizeaza persoanele care vor sa afle lucruri noi prin observare si nu prin experienta directa. De obicei sunt persoane mai precaute si care nu se implica si nu se ataseaza decat daca se simt complet in siguranta. Practicand acest sport, iti poti dezvolta capacitatea de a-ti goli mintea de ganduri parazite.

Kytesurfing

Cunoscut si sub numele de kitesurf sau kiteboarding, presupune utilizarea unui zmeu foarte puternic care sa traga un surfboard sau un wakeboard - o placa, pe apa si de ceva timp a inceput sa fie practicat si in Romania. Specialistii acestui sport spun ca cel mai bun loc ar fi la Sulina. Este vant in majoritatea zilelor si destul de puternic, la fel si Navodari si Vadu.  

Mihaela Sindie Weidinger: Atunci cand folosesti puterea vantului, si te poti lasa purtat de ea inveti de fapt cum sa te controlezi tu si nu cum sa-i controlezi pe ceilalti, cum sa folosesi oportunitatile in avantajul tau, cum sa transformi punctele tale slabe in calitati si resurse. Atentie insa, facandu-l in competitie cu cineva, poate sa inflationeze ego-ul si sa uiti sa te controlezi tu. Rezultatul? Vei ajunge in apa si ar fi bine sa stii sa inoti fie chiar si impotriva vantului. Este sportul care iti dezvolta capacitatea de a te mentine ''pe val''.  Este varianta soft a schiului nautic unde adrenalina iti invadeaza corpul si-ti trezeste si dezvolta instinctul de supravietuire in cazul in care esti o persoana care in jungla orasului se descurca iar parasita, pierduta in jungla cu animale salbatice nu ar supravietui. De data aceasta nu este necesar doar sa stii sa inoti, trebuie sa stii si cum sa cazi in apa.  

Yachting

Sport care care ajunge din ce in ce mai des in ultima vreme pe buzele multora dintre noi. Yachting este un sport aristrocratic, adresat oamenilor cu dare de mana si pasionati de lux. Din pacate pentru a putea practica acest sport, in Romania trebuie sa ai propria ambarcatieune. In tarile precum Franta, Suedia sau Italia, posibilitatile de a face din yachting un stil de viata sunt mult mai mari. In primul rand, pentru ca pasionatii pot cumpara ambarcatiuni de mici dimensiuni, second-hand, la preturi modice, chiar de catevaii de euro.

Mihaela Sindie Weidinger: Este sportul care iti largeste orizontul si limitele perceptive. Ofera libertate de alegere a directiei si coordonare a miscarilor, oferind o viziune de ansamblu asupra lucrurilor. Poate fi practicat de cei care vor sa ia decizii majore sau de cei care pur si simplu doresc sa se relaxeze, sau sa se alature elitei.  

Schi nautic

Imbinare perfecta intre adrenalina, setea de libertate si cai putere. Sport ce se practica de cativa ani buni pe litoralul romanesc, nu este recomandat incepatorilor ( am vazut ce a patit cu cativa ani in urma Cristian Tanase) si nici persoanelor slabe de inima. Pentru cei care nu vor sa iasa din Bucuresti pot sa-l practice si pe Lacul Snagov.

Mihaela Sindie Weidinger: (vezi Kytesurfing )


Sufundari

Daca esti fascinata de lumea acvatica si ti se pare o experienta minunata sa poti innota alaturi de specii diferite de pesti si sa te poti bucura de frumusetea recifelor de corali scufundarile sunt sportul potrivit pentru tine.

Bodrum, Marmaris sau Republica Dominicana sunt locuri ideale pentru a practica acest sport insa si Vama Veche, unde este si rezervatie naturala, fundul stancos al apei cu adancimi diferite si o varietate actvatica deosebita pentru Marea Neagra poate fi o alternativa. La fel Pestera Isverna, Lacul Vidraru, Biserica scufundata din lacul Belis, sau Epavele comerciale, siturile arheologice din zona falezei Cazionului. Totusi pentru asta trebuie mai intai sa obtii un permis, iar scufundarile se fac doar sub supravegherea unui antrenor specializat pentru astfel de sporturi.

Mihaela Sindie Weidinger: Persoanele care sunt mai active pot practica scufundarile ca alternativa la Snorkeling. Acest sport nu inseamna doar spectacol, observare pasiva, ci si implicare activa. Acolo in apa, tu decizi care este directia catre care te indrepti, ce vrei sa faci, ce sa observi  in amanunt. Este sportul care se potriveste cel ma imult persoanelor introspective, cu dorinta de autocunoastere. Este un remediu perfect pentru cei care se tem de inconstient si isi dezvolta si intaresc mecanisme de aparare ale eu-lui. Este potrivitcelorcare au fobii, atacuri de panica, vise-cosmar,etc si vor sa le invinga. Pot incepe chiar in apa, mediul care ne place cel mai mult, deoarece suntem mai mult de trei sferturi apa si ne-a format si crescut pana la nastere in apa.

Surfing


Coastele Australiei si valuri imense- locul unde surfingul este la el acasa. Daca te-ai uitat cu jind la filmele in care teribilistii infrunta valurile puternice afla ca acum poti sa faci asta si la Marea Neagra. Acest sport a inceput sa prinda din ce in ce mai multa viata si in Romania. Necesita foarte multa indemanare, conditie fizica destul de buna si valuri de peste 2 metri insotite de preferinta de vant puternic. Daca vrei sa incerci sa-ti tii echilbrul pe o placa trebuie sa stii ca preturile ajung la cateva sute de euro pentru o distractie de 2, 3 ore, iar statiunea cea mai potrivita pentru asta este Vama Veche.

Mihaela Sindie Weidinger: vezi Kytesurfing 

Volei pe plaja

Daca te-ai plictisit de inotat si nu mai ai chef sa stai intinsa pe sezlong, ia-ti gasca si adu atmosfera Copacabanei pe nisipul litoralului romanesc. Pe langa distractie maxima, o buna modalitate de a te mentine in forma si de a-ti face noi prieteni, voleiul de plaja mai reprezinta si o modalitate ce nu da niciodata gres cand vine vorba de arderea caloriilor. Te ajuta sa iti tonifici musculatura membrelor superioare si inferioare, te ajuta sa te eliberezi de stres si toate frustarile adunate in timp, iar o astfel de partida te poate face sa scapi si de pana la 500 de calorii.

Mihaela Sindie Weidinger: Este potrivit celor care au spirit de echipa si rezista fizic la caldura si transpiratia care sunt accentuate de joc. Dupa o ora de joc, apa marii, oricat de calda sau de rece ar fi este o binecuvantare pentru piele, muschi, tendoane si nervi. Sunt doua senzatii extreme (cald-rece) care aduc echilibru in corp si implicit acest lucru se reflecta si mental si emotional, nu doar fizic. Pe langa acest echilibru, el mai creste si capacitatea de a lucra cu ceilalti avand un scop comun dar si empatia fata de semeni.

Hidrobicicleta

Plimbarea cu hidrobicicleta. Poti sa te relaxezi in largul marii sau pe orice lac la munte, unde exista astfel de aparate. In acelasi timp iti pui muschii corpului la treaba. Sunt indicate hidrobiciclete cu doua locuri pentru a putea transforma plimbarea intr-o cursa romantica de "ars calorii" in doi. Va recomand o astfel de plimbare pe Lacul Vidraru. Barajul de acumulare de la Vidraru va ofera un peisaj spectaculos, mosterios si de o frumusete salbatica.

Mihaela Sindie Weidinger: Poti testa compatibilitatea si intelegerea cu partenerul / partenera practicand impreuna acest sport. El este alaturi de dans, unul din sporturile care sunt recomandate in terapia de cuplu, alaturi de condusul bicicletelor duble, pe uscat. Ele dezvolta capacitatea de angajare si angrenare intr-un proces care are un scop comun. Cunoscandu-va fiecare dorintele,asteptarile, puteti sa explorati si scopurile comune. A face hidrobicicleta cu cineva care se misca in directia opusa tie, este ca si cum relatia nu ar avea un scop comun si nici resurse emotionale pentru a crea scopuri comune. Este un prilej de explorare reciproca si de acceptare a subordonarii sau asumare a conducerii, fiind responsabil/a de directia in care merge barca.

Inot

Inotul este unul dintre sporturile care ne dezvolta cel mai armonios corpul. Deci nu mai sta pe ganduri, arunca-te in apa si da start arderii de calorii si modelarii trupului tau. Poti sa faci asta intr-un parc de distractii, la bazin sau la mare. Daca esti impreuna cu prietenii nu rata ocazia de a te lasa prins intr-o cursa de buna dispozitie si antrenament fizic.

Mihaela Sindie Weidinger:Este cel care te revigoreaza, te forteaza sa  folosesti muschi pe care in mod normal nu-i folosesti. Este un sport individual, ce-ti dezvolta capacitatea de autodepasire si perfectionare.

Caiac

De prefarat pe canalele Dunarii. Este un sport extrem de solicitant la nivel fizic, motiv pentru care trebuie sa fii in forma si sa ai brate puternice.

Mihaela Sindie Weidinger: Este sportul care iti dezvolta  capacitatea de a fi inventiva si individualismul.

 

Citeste si: Te-ai saturat de criza si probleme? Toni Grecu iti spune intr-in interviu acordat Feminis.ro reteta prin care umorul te salveaza!

Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

(05.08.2009, 15:44)
Snorkelingul si divingul nu au nici o noima daca nu le faci intr-o zana cu corali. Varietate de specii in marea neagra...oh please...pe langa ca nu ai vizibilitate nici macar 2m, in afara de unu-doi caluti de mare, guvizi, crapi, scoici si meduze nu ai nimic de vazut...recomand marea rosie, cu cea mai mare vizibiliate de pe glob (35-75m!!!), plus adevarate gradini de corali.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
08 sep