Mihaela Bilic ne ofera astazi cateva informatii utile despre fier, mai ales ca toata lumea stie deja ca spanacul are fier si te face puternic. Specialista a subliniat ca exista fier "non-hemic" si fier "hem" si a explicat care este diferenta dintre aceste doua categorii.
"Nu doar spanacul contine mult fier, ci orice frunza sau leguma de culoare verde inchis, deci si urzicile, stevia, brocoli. In vegetale exista fier "non-hemic" in timp ce in produsele animale (carne, peste, ficat) avem forma "hem" a fierului. Diferenta? Fierul "non-hem" este utilizabil in proportie de 3-10% in timp ce fierul "hem" are o biodisponibilitate de 25-30%. Cu alte cuvinte, chiar daca sunt bogate in fier, vegetalele nu sunt la fel de eficiente ca si alimente anti-anemie cum sunt produsele animale", a explicat nutritionista Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Citeste si: Pregatirea organismului pentru venirea primaverii
Detoxifiere la tine acasa: 4 pasi simpli catre o viata sanatoasa