Raspunsurile lor au variat de la cele mai obraznice, referitoare la deschiderea sexuala a domnisoarelor cu care se intalnesc pentru prima oara la cele care spuneau lucruri absolut banale, de genul "N-am simtit nimic special". A fost totul clar pentru mine: nu aveam sa obtin un raspuns serios, decent, un raspuns care sa elucideze misterul si care sa poata aparea scris pe foaia alba a programului de scris fara ca aceasta sa se imbujoreze. Fie ca e rea-vointa, fie ca e vorba de o prea mare dorinta de a-si pastra "secretele", cert e ca nici unul dintre cei pe care am incercat sa ii chestionez nu mi-a dat un raspuns clar.
In lipsa totala a seriozitatii celor care ma inconjoara, am pornit sa aflu altfel raspunsul. De la cineva care a intervievat 1000 de barbati pe aceasta tema!
Prima intalnire e si primul hop?
In principiu, in era internetului si a telefoanelor schimbate cu mult prea multe persoane, este destul de usor sa obtii o intalnire cu o persoana pe care o gasesti interesanta. Comunicarea dintre doua persoane inainte si dupa acea prima intalnire poate juca un rol important in "cimentarea" relatiei si in obtinerea unei a doua intalniri.
Mult mai greu este sa reusesti sa treci cu bine peste acea prima intalnire. Oricat de bine te-ai fi simtit si oricat de mult ti-ar placea sa ai o relatie sentimentala cu persoana cu care te-ai intalnit, o intalnire reusita este aceea care are si o continuare. Rachel Greenwald, autoarea a unei carti numite "De ce nu te-a sunat: 1000 de barbati dezvaluie ce au crezut dupa prima intalnire" spune intr-un interviu care este parerea sa despre intalniri: "Pentru mine o intalnire de succes, fie ca e vorba de prima intalnire sau de a doua se traduce printr-o invitatie de a iesi impreuna din nou. Nu poti ajunge sa cunosti o persoana pana cand nu petreci mai mult timp impreuna cu ea, asa ca lipsa unei invitatii ulterioare de a iesi inseamna ca acel cineva te-a categorisit, rapid."
Si cu cat miza este mai mare -cu cat mai decis este sa aiba o relatie serioasa-, cu atat mai mici sunt motivele pentru care un barbat poate respinge o potentiala partenera . de exemplu, un barbat a carui experienta este descrisa in cartea lui Greenwald spune ca a fost deranjat de o intrebare referitoare la firma pe care o conducea, intrebare care putea denota un interes firesc sau un posibil interes material al femeii cu care se intalnea.
Rachel Greenwald a facut pentru cartea sa exact ce ne-am dori si noi cateodata sa facem, dar ne lipseste curajul (cred ca in viata reala sa ii urmarim pe cei care nu ne mai suna si nu ne mai invita si sa ii rugam sa raspunda la cateva intrebari ar putea fi considerat drept hartuire): i-a intrebat pe acesti 1000 de barbati de ce au ales sa nu le sune pe cele cu care au iesit la o prima intalnire. Mergand pe ideea ca "femeile ar trebui sa aleaga, nu barbatii" ea isi propune sa le explice femeilor unde gresesc, pornind de la raspunsurile date de cei 1000 de barbati.
In plus, pe primul loc in topul lucrurilor care ii enerveaza pe barbati sunt femeile cu veleitati profesionale la care nu renunta nici macar la intalnire, supranumite "Boss Lady" in cartea autoarei. "Barbatul asta crede ca o astfel de femeie e minunata: e atragatoare, e desteapta si e o femeie de succes. Doar ca ar prefera sa o angajeze si nu sa se intalneasca cu ea." In plus, o astfel de femeie isi inchipuie ca il intimideaza pe barbatul din fata sa cu reusitele sale financiare si profesionale, dar acestia o gasesc, de fapt, rece.
Si, un ultim fapt descoperit de autoare - fapt care este putin uluitor pentru anul 2009: barbatii isi doresc femei cat mai feminine. Ar putea parea o idee de moda veche, pentru ca e o idee vehiculata de generatii intregi, dar asta e ceea ce barbatii intervievati spun ca isi doresc.
Stii si tu care sunt lucrurile pe care ar fi bine sa le faci, dar nu strica niciodata sa iti reamintesti:
- sa fii deschisa, dar stii cum, cu moderatie! Nu excesiv de deschisa in legatura cu motivele pentru care te-ai despartit de fostul tau iubit sau in legatura cu plangerile pe care le ai in legatura cu locul tau de munca.
- sa nu fii prea disperata -aici ai putea include dorinta de a placea cu orice pret "Si tu esti pasionat de formule matematice? Si eu!" sau rasul isteric la orice mica incercare de gluma a respectivului barbat. Imi dau seama ca incerci sa ii placi -toti ne aflam la o intalnire cu exact acest scop-, dar aceste lucruri vor functiona nu ca un semnal care spune "Te plac si as vrea sa te cunosc mai bine", ci ca un semnal de avertizare luminoasa pe care sta scris "Disperata. Tine-te departe de ea!"
- sa vorbesti, dar sa si asculti. Multi dintre barbati -cel putin cei pe care i-am cunoscut eu- sunt bucurosi sa vorbeasca despre ei si in felul acesta ii poti cunoste. Nu te feri, insa, sa vorbesti si despre tine. Daca nu pare sau nu este interesat, nu ai nimic de pierdut!
- sa nu-l suni dupa prima zi si niciodata, cu niciun pretext -nici daca si-a uitat ceva la tine- nu trebuie sa ii dai un mail sau un sms de multumire dupa prima intalnire. Spune Greenwald: "barbatii vor crede ca ii "vanezi" si nu le va placea asta, pentru ca ei sunt "vanatorii"".
- sfatul autoarei, Rachel Greenwald, este sa iti saruti (macar pe obraz) partenerul la sfarsitul primei intalniri. In acest fel poti verifica barometrul "atractiei" dintre voi.
Haideti sa intoarcem putin foaia si sa ne reamintim de intalnirile la care partenerii nu v-au impresionat, din diverse motive! Cel mai neinspirat "candidat" a fost...cum?