Chiar dacă nu ai obiceiul să laşi vasele nespălate în chiuvetă până a doua zi, există un obicei pe care mulţi îl trec cu vederea, din cauza căruia bucătăria ta se poate transforma într-un pericol pentru sănătatea ta şi a familiei tale.
Potrivit directorului departamentului responsabil cu gestionarea răspândirii infecţiilor de la Long Island College Hospital of Brooklin, din New York, chiuveta din bucătărie poate ajunge să fie mai murdară decât vasul de toaletă.
Specialistul, Eileen Abruzzo, explică fenomenul în detaliu: "Acest lucru se întâmplă pentru că particule de mâncare rămase în urma spălării vaselor şi a alimentelor acţionează factor ce favorizează dezvoltarea unor bacterii periculoase, precum E. coli sau salmonella."
Nu este suficient doar să clăteşti chiuveta cu apă după ce ai terminat de spălat vasele.
În primul rând trebuie să elimini bacteriile, aşa că foloseşte un spray special pentru suprafeţele din bucătărie, apoi clăteşte chiuveta cu o lavetă sau un burete şi apă caldă.
Dacă nu îţi plac soluţiile pe bază de clor, poţi amesteca o lingură de bicarbonat cu zeama de la o lămâie şi să aplici pe suprafaţa chiuvetei. Lasă amestecul să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă caldă. Dacă observi depuneri care nu cedează din prima, adaugă mai mult bicarbonat, întrucât este un agent de curăţare natural foarte eficient.