2. Airbag-uri frontale – daca nu ai, achizitioneaza-ti ultimul tip de airbag-uri care detine un sistem de senzori ce iau in considerare greutatea celui care ocupa scaunul, pozitia scaunului si gravitatea accidentului pentru a determina nivelul la care airbag-urile soferului si cele pentru locul din dreapta se vor umfla. Acest tip de airbag-uri sunt concepute pentru a le inlocui pe cele care deja exista si asta pentru ca sunt mult mai eficiente. Acest sistem reduce remarcabil riscul provocarii unor rani, sau chiar decesului la copii si adulti.
3. Airbag-urile laterale – aceste airbag-uri sunt montate fie in spatele scaunelor, fie pe usi si te protejeaza de eventuale rasuciri in timpul accidentului. In general acestea sunt oferite numai ocupantilor din fata, din cauza riscului mare la care sunt supusi, dar unii producatori de masini ofera aceste servicii si pentru scaunele din spate.
4. ABS (antilock braking system) – acest sistem previne blocarea rotilor in timpul franarii, avand doua avantaje: distanta de franare este scurtata, iar soferului i se permite sa pastreze controlul directiei in timpul franarii. Chiar daca o masina echipata cu ABS nu se va opri mereu mai repede decat una fara, macar ii va da soferului posibilitatea sa aiba mai mult control asupra masinii in caz de urgenta.
5. Controlul stabilitatii – este un sistem important de siguranta care foloseste senzori pentru a monitoriza cat de bine se potriveste marimea masinii tale cu drumul pe care mergi. Un astfel de sistem poate declansa franele si reduce puterea motorului pentru a preveni eventuale alunecari. Este folositor pentru ca mentine controlul in timpul manevrelor de urgenta sau pentru soferii care conduc masini voluminoase cu un centru de greutate mare.6. Scaunul copiilor – acest scaun nu reprezinta siguranta 100% a copiilor in masini, dar este un obiect care ar trebui sa se gaseasca in orice masina cu copii mici. Toate masinile, incepand din 2002, vin cu un sistem nou pentru bancheta din spate, dedicat copiilor mici. Verifica centura de siguranta de la scaunul copilului si vezi cat de usor se deschide, pentru a preveni situatii in care, din joaca, sa fie deschisa de cel mic.
7. Sistemul de monitorizare a presiunii cauciucurilor – in cele mai multe cazuri, un cauciuc cedeaza pentru ca s-a dezumflat. Un sistem de monitorizare a presiunii cauciucurilor te avertizeaza cand un cauciuc nu mai are destul aer incat sa poata functiona. Desigur ca si cele mai bune de astfel de sisteme nu pot inlocui metoda clasica de verificare a presiunii cauciucurilor.
8. Senzori de parcare – in masinile mari precum SUV-urile sau minivan-urile este dificil sa simti ce este in spatele tau, sau sa aprecizi cand sa te opresi pentru a nu lovi nimic. Asta poate fi chiar o problema atunci cand sunt copii mici in jur, de exemplu cand te duci sa-i iei de la scoala. Astfel de senzori de parcare te anunta prin bip-uri cat de mult poti sa mai dai cu spatele. Unii producatori au mers si mai departe si au montat o camera in spatele masinii, care proiecteaza imagini cu ce se intampla in spate, pe computerul de bord.
9. Sistemul de protejare a capului – in cazul unui accident, acest sistem incorporat in tetiera ofera protectie zonei cervicale.
10. Sistemul pentru instiintare in caz de accident - daca se intampla ca tu si familia ta sa fiti implicati intr-un accident, trebuie sa fii sigura ca ajutorul vine cat mai curand. Un sistem de notificare atasat pe bord instiinteaza echipele de salvare despre acest lucru. Poate fi de mare ajutor in astfel de situatii si nu numai, de exemplu daca ti s-a spart cauciucul.