Ingrediente – Negresă cu alune
- 5 ouă, la temperatura camerei
- 200 g de unt, la temperatura camerei
- 2 linguri de unt de arahide
- 300 g de zahăr granulat
- 250 ml de lapte, la temperatura camerei
- 4 linguri de pudră de cacao
- 100 g de alune
- 300 g de făină
- un pliculeț de praf de copt
- sare
- 100 g de ciocolată
- 100 g de alune
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă.
Mod de preparare- Negresă cu alune
în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de negresă cu alune, este să aducem un bol de dimensiuni mai mari. În acesta vom adăuga, pentru început, zahărul granulat, untul, la temperatura camerei, untul de arahide, laptele, la temperatura camerei, dar și pudra de cacao, potrivit Kfetele.ro.
Vom amesteca toate aceste ingrediente cu ajutorul unei spatule astfel încât să obținem la final o compoziție fără cocoloașe.
Transferăm compoziția într-o oală de dimensiuni potrivite, pentru ca ulterior să o așezăm pe foc și să amestecăm continuu, până când va da în primul clocot. Atunci este momentul să luăm oala de pe foc și să o așezăm într-un vas cu apă rece, și să mai amestecăm în continuare câteva minute, iar ulterior să o lăsăm deoparte pentru a se răci complet.
Separat într-un bol de dimensiuni mai mari vom amesteca cu ajutorul unui mixer, pentru început, albușurile de ou, la temperatura camerei, cu un praf de sare până când vom obține o spumă densă, iar abia apoi vom adăuga și gălbenușurile pe care le vom mixa timp de aproximativ un minut.
În continuare, peste compoziția de cacao, o vom adăuga și pe cea cu albușuri și gălbenușuri, și vom amesteca astfel încât să se încorporeze frumos. Abia acum a venit momentul să adăugăm și făina pe care am amestecat-o în prealabil cu pliculețul de praf de copt, amestecuri pe care le vom încorpora împreună.
Odată încorporate, vom adăuga în această compoziție și alunele pe care le-am zdrobit în prealabil și vom amesteca cu ajutorul unei spatule astfel încât să se încorporeze în compoziție.
Într-o tavă de cuptor, care am așezat deja hârtie de copt vom pune compoziția de negresă cu alune, iar cu ajutorul unei spatule o vom uniformiza pe toată suprafața sa. Introducem tava la cuptor timp de aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 180 °C.
După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor și vom lăsa să se răcească complet negresa, iar ulterior o vom glazura cu ciocolata topită, iar deasupra vom mai presăra câteva alune zdrobite. Vom lăsa să se întărească ciocolata, vom îndepărta hârtia de copt de pe negresă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!