Ador ceaiul! Imi ofera senzatia aceea de "camin" chiar si atunci cand il beau la serviciu. Parca ma imaginez intr-o casuta, langa un semineu band o cana de ceai fierbinte si depanand amintiri in timp ce afara ninge. Aceasta e senzatia pe care mi-o ofera bauturile calde iarna! Dar, mi-am zis eu intr-o zi, daca tot imi place ceaiul aburind de ce sa nu imbin utilul cu placutul? Sa renunt pentru o perioada la aromele de fructe care imi plac atat de mult si sa incep sa beau ceaiuri care ma ajuta sa ma mentin in forma. Astfel, am facut din ceaiurile pentru slabit un aliat impotriva kilogramelor in plus. Acum si daca mananc un croissant, nu ma ingrijorez ca am depasit prea mult masura, ci imi fac rapid un ceai antiadipos pentru a "spulbera" orice urma de indoiala.
Care sunt ceaiurile? Va voi povesti in cele ce urmeaza care sunt licorile cu efectele cele mai evidente asupra siluetei, si impreuna cu dr. Serban Damian, nutritionist la Superfit Expert, vom afla daca e bine sau nu sa le bem continuu si daca exista momente cheie in care pot fi consumate pentru un efect mai puternic.
Nutritionistul ne atentioneaza ca nici un ceai nu "arde" propiu-zis caloriile, adica in sensul in care bem si slabim doar datorita lor, ci efectul este mai degraba de eliminare a apei din corp, care ajuta in procesul de slabire.
Ceaiul verde
Poate fi considerat "regele" ceaiurilor de slabit si este cel mai cunoscut tip de ceai in lupta cu caloriile "nabadaioase" care vor cu orice pret sa isi faca loc pe corpul nostru. Se mai numeste si "ceai nefermentat" sau "ceai virgin" si este obtinut din frunze de Camelia Sinensis care au culoarea verde, alba sau neagra, de unde si numele de ceai verde.
E bine de stiut si faptul ca are si alte efecte benefice asupra organismului, unele chiar terapeutice. Astfel, ceaiul verde ajuta in tratamentul si prevenirea anumitor tipuri de cancer, ajuta dentitia, are un efect anti-aging si de revigorare atunci cand oboseala se instaleaza in corp.
Dr. Serban Damian sustine ca acest ceai, ca si celelalte tipuri prezentate, fiind considerat planta medicinala, trebuie consumat atunci cand este nevoie si la recomandarea unui fitoterapeut, pentru tratarea diverselor afectiuni.
Cand vine vorba de consumul in dieta specialistul sustine ca el poate fi consumat in limita a 2 cani pe zi, infuzat timp de 5 minute.
Ceaiul verde este util in lupta cu kilogramele in plus datorita faptului ca accelereaza metabolismul si are un efect diuretic, antioxidant si detoxifiant, luptand activ cu depunerile de grasime din corp. Ceai de urzica
Yamii, ce bune sunt urzicile culese proaspat, cu mamaliguta! O adevarata incantare, un deliciu si-un rezervor de sanatate. Dar ceai de urzica? De asta nu am auzit si nici nu am testat! Tot ce stiam era legat de zeama care ramanea mereu dupa fierberea urzicilor si care are multiple efecte curative. Gustul nu era deloc rau, sa stiti! Ei bine, ceaiul de urzica se apropie de acest gust "suportabil", nefiind o "povara" consumarea lui!
Ca sa nu mai vorbim de gama variata de vitamine pe care o contine acest tip de ceai si de efectele terapeutice care se adauga pierderii kilogramelor in plus. Este o licoare care ajuta in problemele generate de anemie, diabet, ulcer, rinichi sau reumatism. Accelereaza metabolismul, combate retentia apei in corp si are putere de detoxifiere.
Ceai de ghimbir
Ghimbirul, alaturi de alte condimente precum scortisoara sau piper este extrem de util in dietele uzuale.Este considerat de catre unii cercetatori drept "remediul obezitatii".
Ca si celelalte plante prezentate, si ghimbirul imbina efectele pierderii in greutate cu alte efecte terapeutice importante: lupta impotriva celulelor care dau nastere cancerului ovarian, este un bun remediu contra senzatiei de greata si este si stimulator sexual.
Nutritionistul spune ca ghimbirul ajuta, de asemenea, in bolile reumatice si ca efectele sunt mai mari in privinta diverselor boli, decat in procesul de slabire.
Ceai de papadie
Cu un gust amarui nu tocmai placut, dar cu beneficii de dorit, papadia este una dintre plantele care ajuta in procesul de slabire. Cum? Aceasta planta creste tranzitul intestinal si stimuleaza diureza, eliminand cu succes apa din organism: are un efect laxativ si detoxifiant, eliminand cu succes depunerile de grasime, si odata cu aceasta stimuland si activitatea biliara si renala.
Ceaiul de papadie, ca si celelalte plante au efect diuretic si din acest motiv ele sunt utilizate si in curele de slabire, sustine dr. Serban Damian. Ele singure nu actioneaza atat de puternic pe cat ne-am dori, ci pot fi considerate doar adjuvante in diete.
Ceai de coada calului
Planta intalnita pe plaiurile mioritice de pe la noi, coada calului este un puternic detoxifiant si antimicrobian. Are o multitudine de efecte benefice asupra organismului in general la nivel hepatic, renal sau pulmonar si este un adjuvant de nadejde in lupta cu kilogramele in plus datorita efectului detoxifiant si diuretic.
Nutritionistul nostru ne indeamna sa revenim cu picioarele pe pamant si sa nu credem ca daca bem numai ceai o sa si slabim. De asemenea, atentie mare la consum, nu beti foarte mult ceai doar pentru ca ati citit ca ajuta la slabit! Incercati sa va limitati la 2 cani pe zi. De asemenea, ele pot fi consumate cu un pic de miere si lamaie.
Sunt ceaiuri in primul rand sanatoase, care ajuta organismul in mai multe feluri, printre care si in curele de slabire. Tu ce ceaiuri folosesti pentru a-ti stimula procesul de slabire?