Ceapa umpluta cu codite de raci
8 cepe mari
8 linguri de ulei (de masline)
2 fire de praz
500 g codite de raci (sau creveti)
1 lingura bulion
100 ml vin alb sec
sare, piper
Se rumenesc coditele de raci (sau crevetii) cu 2 linguri de ulei, se adauga un pahar de apa si sare, dupa gust, apoi se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara zeama si se pastreaza. Se curata ceapa, se opareste un minut in apa clocotita, apoi se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite. Se taie marunt partea alba a prazului, se rumeneste cu 2 linguri de ulei, se adauga coditele de raci (sau crevetii) si bulionul. Se condimenteaza, dupa gust cu sare si piper si apoi se umplu interioarele cepelor cu aceasta compozitie. Cepele umplute se asaza intr-o cratita, se adauga zeama in care au fiert coditele de raci, vinul, sare si piper, dupa gust si se pune la cuptor pentru 20 de minute. Se serveste imediat.