Unul dintre cele mai indepartate momente ce implica nasterea tatuajului este momentul cand marinarii, piratii si oamenii marii treceau marile si oceanele, in principiu Pacificul, calatorie ce a adus aceasta "arta" in Europa.
Dar, de fapt, aceasta modificare corporala, dateaza din secolul 4000 i.Hr. si provine din Egipt. Dar la inceputurile inceputurilor, aceasta nu era considerata o forma de arta, ci mai degraba, era o modalitate de recunoastere, ca de exemplu, femeilor li se tatua pe picior un semn prin care se intelegea ca nu este stearpa.
Evident, din Egipt, pamant african, cu usurinta s-a raspandit pe intreg teritoriul la sud de aceasta tara, la fel ca si in est, spre Asia si in insule din Pacific. Iar de aici, povestea cu marinarii, care au adus aceasta "arta" si in Europa. Unele dintre cele mai vechi datari ale acestei forme artistice a fost intalnit la mumiile egiptene, in special in zona Nubian, in jurul secolului 2000 i.Hr. De asemenea, dateaza si la mumii gasite in America de Sud si este o traditie a nativilor americani.
Desi pronuntata diferit in mai multe limbii ale lumii, semnificatia ramane aceeasi, de exemplu in zona Tahiti, "tatau" inseamna, literalmente "a marca", dar cuvantul in limba Samoa, "tatau" inseamna rana deschisa, asadar s-ar parea ca tatuajul s-a produs accidental.
Dar pentru fiecare cultura, neam, grupare umana, tatuare inseamna ceva diferit, fie ca a pornit de acolo, fie ca a fost importat. Unii considera un fel de insemnare pentru recunoasterea din multime a oamenilor cu diverse boli, altii considera ca este un semn de mandrie sau chiar opusul, semn al rusinii. De exemplu in Japonia se marcau criminalii, dar de asemenea, avea si scop ornamental, de infrumusetare, initial in randul barbatiilor, doar dupa cateva sute de ani dupa, a fost permis si in randul femeilor.
Primul aparat mecanic de tatuare a fost inventat in 1876 de Thomas Edison, ceea ce a revolutionat si a incurajat dezvoltarea acestei arte. In prezent, majoritatea persoanelor care apeleaza la aceasta forma "artistica" de modificare corporala, o folosesc in scop spiritual, de a evidentia un anumit moment al vietii lor, de a face o diferenta, o schimbare, dar sunt si oamenii care o fac... din plictiseala, sa spunem.
Am gasit 12 oameni care si-au modificat aproape tot corpul prin tatuare.
Tom Leppard - Are 73 de ani si a platit in jurul a 5,500 de lire sterline pentru a-i fi tatuat intreg corpul. El locuieste singur pe Insula Skye din Scotia.
Lucky Diamond Rich - Cel mai tatuat om din lume - Locuieste in Australia si i-au trebuit peste 1,000 de ore pentru a-si tatua intregul corp, inclusiv pleoapele.
Julia Gnuse - Cea mai tatuata femeie din lume - Din nastere a avut o afectiune a pielii, care se manifesta prin vezicule pe piele si egzeme, iar in caz de ranire, cicatrizarea este indelungata.
Rick, Baiatul zombi - 4,075 de dolari canadieni, peste 48 de ore de lucru pentru ca baiatul, despre care oamenii nu se pot decide daca este un vizionar sau un bolnav, sa ajunga sa aiba partea superioara a corpului imprimata.
Omul tentacula - Si-a facut tatuajul in Sao Paulo, Brazilia, dar acesta este un tatuaj special, un tatuaj cu implant pe dedesuptul pielii.
Paul Lawrence - Este barbatul imbracat intr-un puzzle albastru, care face si cascadorii si trucuri de magicieni, dar este si un chitarist de succes.
Felina - Fosta sotie a lui Paul Lawrence - Este tatuata cu un imprimeu de tigru pe tot corpul, poarta inclusiv niste mustati atasate cu pistolul de facut gauri pentru cercei.
Denis Avner - Si-a facut implanturi dentare si la pometi si in zona gurii, si-a gaurit toata zona de-asupra buzei superioare, pentru a se asemana cu o felina.
Eric Sprague - La varsta de 39 de ani, a trecut prin peste 700 de ore de chin, pentru a-si tatua tot corpul, pentru a se asemana unei soparle, mai mult decat atat si-a despicat limba in doua si cate cinci implanturi in fiecare spranceana.
Horace Ridler - A fost un aristocrat englez, care, dupa ce s-a intors de la razboi, si-a inceput transformarea, facandu-si numai ciudatenii. "Dedesuptul acestei masti mari, sunt chiar un om obisnuit" a declarat el inainte sa moara in 1969.
Etienne Dumont - este un critic de arta din Geneva, care este tatuat cu unele dintre cele mai impresionante piese artistice, are gauri de aproximativ 6.85 de centrimetri in lobul fiecarei ureche, are implant de silicoane la sani si o gaura mare sub buza inferioara prin care ii poti vedea dintii. Dar el marturiseste ca este mandru de modificarile pe care si le-a facut.
Isobel Varley - Cea mai in varsta femeie tatuata din lume - Corpul ei este 90% acoperit cu tatuaje, primul ei tatuaj a fost o pasare mica pe sold, iar cele 500 de ore pe care si le-a dedicat imprimarii tatuajelor au inceput in 1986, la 49 de ani.
Tu ai tatuaje? Cum ti se pare acest tip de arta? Esti de acord cu asa ceva? Daca ar fi sa te tatuezi, ce ti-ai imprima?