1. Foloseste ingrediente de calitate
Din moment ce nu ai nevoie de prea multe ingrediente, nu te zgarci la pret! Cumpara lamai zemoase, usturoi, ulei de masline extra-virgin, seminte de susan si ulei de susan pentru tahini (pasta de susan) si naut.
2. Pregateste nautul
Lasa-l la inmuiat peste noapte, dupa care fierbe-l pana devine atat de moale incat il poti strivi intre degete. Indeparteaza pielita (un strop de bicarbonat si o baie de apa rece dupa ce l-ai fiert te ajuta sa le indepartezi mai cu spor), dupa care il lasi deoparte.
3. Prepara pasta de susan
Pentru aproximativ 200 de grame de seminte de susan ai nevoie de in jur de 25 de ml de ulei de susan, dar poti folosi si ulei de masline sau orice fel de ulei vegetal ai la indemana.
Prajeste semintele de susan intr-o tigaie pana devin lucioase, casante. Incinge-le bine, dar fara sa le lasi sa se rumeneasca.
Pune semintele intr-un vas inalt, adauga ulei si folosete un blender de mana pentru a obtine o pasta fina de susan. Mai adauga ulei daca simti ca pasta nu are consistenta dorita.
Pentru fiecare cana de naut ai nevoie de 3/4 de cana de pasta de susan, astfel incat sa obtii un hummus delicios.
5. Adauga restul de ingrediente, mai putin nautul
Intr-un blender amesteca pasta de susan cu usturoi, zeama de lamaie, sare si un strop de apa rece.
6. Adauga nautul
Dupa ce ai adaugat nautul in blender, stropeste cu ulei de masline si lasa-l sa mixeze pana cand compozitia devine omogena.
Se serveste imediat dupa preparare.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Salata cu piept de pui, afine, avocado si branza de capra
Croissant cu unt - Invata cum sa prepari acest deliciu frantuzesc