Uleiul de alge este cel mai sănătos ulei, folosit la prepararea mâncărurilor de vegetarieni şi nu numai.
Iată 4 lucruri pe care trebuie să le afli despre uleiul de alge.
» Are un gust bun - De fapt, nu are gust! Poţi prepara cu acesta brioşe, salate sau fripturi, fără să îţi faci probleme că aroma mâncării se va schimba.
» Este sănătos - Uleiul de alge conţine cel mai mare procent de grăsimi monosaturate şi cel mai mic procent de grăsimi mai puţin saturate din toate uleiurile de gătit. Deoarece doar 50% din populaţia planetei primeşte pentru sănătatea inimii cantitatea recomandată din aceste grăsimi, uleiul de alge este cea mai bună alegere pe care o poţi face.
» Este bun pentru planetă - Uleiul de alge este unul dintre cele mai durabile tipuri de ulei şi conţine urme mici de carbon şi apă, comparativ cu multe alte uleiuri de gătit.
» Este schimbător - În comparaţie cu uleiul de măsline, care se găteşte până la 190 de grade Celsius, uleiul de alge poate fi gătit până la 250 de grade, motiv pentru care poate fi utilizat într-o varietate de tehnici de gătit, de la dressing, la prăjire sau coacere. Sursa