Ignorarea mic-dejunului
Dacă nu mănânci nimic până la prânz, creierul tău are de suferit. Asta pentru că nivelul de zahăr din sânge este scăzut şi creierul nu primeşte nutrienţii necesari.
Mâncatul în exces
Acesta cauzează îngreunarea arterelor cerebrale, fapt care duce la apariţia dificultăţilor de concentrare.
Fumatul
Fumatul duce la predispoziţia pentru leziunile cerebrale, dar şi pentru apariţia unor boli precum Alzheimerul.
Consumul de zahăr în exces
Cantităţile prea mari de zahăr cosumate împiedică aborbţia de proteine şi nutrienţi, cauzând malnutriţie şi împiedicând dezvoltarea corespunzătoare a creierului.
Respirarea aerului poluat
Creirul este cel mai mare consumator de oxigen din organismul uman. Inhalarea aerului poluat, cu o cantitate redusă de oxigen, încetineşte funcţionarea creierului.
Lipsa somnului
În timpul somnului, creierul nostru se odihneşte. Lipsa acestuia provoacă moartea celulelor cerebrale.
Dormitul cu capul sub cearşaf
Atunci când dormi cu capul acoperit, concentraţia de dioxid de carbon creşte, în timp ce concentraţia de oxigen din aerul inspirat scade. Creierul are de suferit atunci când tu respiri un aer cu o concentraţie crescută de dioxid de carbon.
Lucrezi când eşti bolnavă
Lucratul intens în timp ce suntem bolnavi duce, pe termen lung, la scăderea eficienţei creierului.
Nu îţi pui mintea la contribuţie
Gândurile sunt uneltele care ne ajută să ne antrenăm creierul. Cu cât creierul este stimulat mai mult, cu atât el va fi mai eficient.
Nu comunici cu cei din jur
Conversaţiile cu cei din jur îţi pun creierul în mişcare în permanenţă. Dacă nu îţi stă în fire să vorbeşti, creierul tău îşi va pierde, în timp, antrenamentul şi va deveni "încet".