Stadiul atletului - în această etapă, omul este preocupat cu precădere de aspectul său fizic şi de modul în care este perceput de cei din jur. În timpul acestui stadiu, oamenii îşi pot petrece ore în şir în oglindă.
Stadiul războinicului - în decursul acestui stadiu, omul este preocupat de afirmare, îşi doreşte să cucerească lumea şi să devină cunoscut pentru ceea ce face. Acesta simte că este într-o permanentă competiţie cu cei din jur şi vrea, cu orice preţ, să fie cel mai bun.
Stadiul afirmării - odată ce intră în acest stadiu, omul îşi dă seama că realizările sale de până acum nu îl împlinesc aşa că devine preocupat de găsirea unor noi modalităţi prin care să se facă remarcat. Drept urmare, omul devine interesat de ajutarea celor din jur, constatând că bunurile materiale după care a alergat atât de mult nu îi aduc fericirea. Asta nu înseamnă că omul îşi reneagă meritele, ci că vrea să facă mai mult. Acest stadiu al vieţii este caracterizat de generozitate. Egoismul specific tinereţii dispare.
Stadiul spiritualităţii - potrivit lui Jung, acesta este ultimul stadiu al vieţii, stadiul în care realizăm că niciuna dintre etapele de mai sus nu ne reprezintă întru totul. În acest stadiu, omul constată că el înseamnă mai mult decât corpul lui, mai mult decât tot ceea ce are, dar şi mai mult decât prietenii lui. Atunci el realizează că este o fiinţă spirituală aflată în timpul unei experienţe trupeşti, umane.
Acum că ai aflat care sunt cele 4 stadii ale vieţii, îţi dai seama în care te afli?