În primul rând trebuie să te asiguri că în dormitorul tău este liniște și întuneric și trebuie să eviți toate dispozitivele electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare, deoarece studiile au arătat că lumina albastră emisă de aceste dispozitive perturbă producția de melatonină, hormonul care reglează ciclurile de somn. Însă dacă aceste trucuri de bază nu-ți sunt suficiente, le poți folosi pe următoarele, pentru a te trezi odihnită și gata să începi o nouă zi.
1. Folosește metoda numărătorii inverse
De-a lungul zilei ești bombardată cu atât de multe informații încât ți-e greu să nu le iei cu tine la culcare, dar pentru a încerca să adormi mai repede și mai bine, numără de la 50 în jos. Pentru a reuși va trebui să te concentrezi un pic, dar prin acest lucru vei reuși să recapeți capacitatea de a te concentra pe câte un lucru odată. Fă-ți timp pentru acest exercițiu și vei vedea că de foarte puține ori vei apuca să ajungi mai jos de 30.
2. Dă un nou sens echipamentului sportiv
Înfășoară-ți ochii cu una dintre mânecile unei bluze sport, pentru a bloca orice sursă de lumină din exterior. Chiar dacă ai mai încercat și alte măști de față, vei observa diferența atât în ceea ce privește întunericul creat cât mai ales la faptul elasticele unor măști au tendința de a te strânge și a nu-ți permite să te miști prea mult după ce le pui, pentru că tot timpul alunecă. Folosește așadar mâneca lungă de la o bluză de alergat închisă la culoare sau de bicicletă și vei vedea că ți-e mai bine.
3. Fă din condițiile de somn o prioritate
Este foarte important să păstrezi o anumită temperatură a camerei dacă vrei să dormi bine, temperatura ideală fiind undeva între 15.5 și 21 de grade Celsius, iar diferența o fac aerisirea camerei și așternuturile. Găsește acele așternuturi care să-și păstreze prospețimea pentru mai mult timp și să nu se umezească imediat, care chiar dacă sunt un pic mai scumpe, din cauza calității materialelor din care sunt confecționate, merită diferența de preț.
Cele mai bune 3 trucuri pentru a dormi bine noaptea
S-au scris foarte multe despre importanța unui somn de calitate, iar sportivii au o viață mai ușoară din acest punct de vedere, deoarece îi ajunge oboseala și sunt oricum mai riguriși în privința stilului de viață. Ei trebuie să-și monitorizeze semnele vitale pentru a avea cele mai bune rezultate și printre acestea se numără și durata și calitatea somnului.