Rețeta aperitivului gustos o regăsim în lucrarea gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Ingrediente:
- 3 dovlecei potriviţi
- 4-5 linguri de telemea rasă
- 2 ouă
- ulei pentru prăjit
- 2 linguri făină
- pătrunjel verde, tarhon verde, mărar verde, sare, piper.
Mod de preparare:
"Se curăţă dovleceii de coajă, se trec pe răzătoarea mare şi se lasă 30 de minute să se scurgă în strecurătoare. Se amestecă dovleceii cu brânza rasă, ouăle bătute, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută se modelează chiftele. Se dau prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins, pe ambele părţi.
Chiftelele de dovlecei cu brânză telemea se servesc calde sau reci cu roşii", se arată în rețeta preparatului, potrivit Adevărul.ro.
Credit foto: La Taifas