Ingrediente necesare:
- 500-550 g făină albă
- 7 g drojdie instant
- 1 banană mare, bine coaptă
- 250 ml apă călduță (sau lapte de soia)
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 lingură zahăr tos
- zahăr pudră, pentru decor
- gem (opțional)
- ½ linguriță sare
Mod de preparare:
Pui apa călduță (sau laptele de soia) într-un bol, adaugi zahărul tos, sarea, drojdia instant și amesteci. Pasezi banana cu o furculiță până obții un piure și îl pui în bol. Omogenizezi compoziția, adaugi extractul de vanilie, coaja rasă de lămâie, făina și începi să frămânți aluatul.
Când e omogen, îi dai forma unei bile, îl transferi în alt castron, uns cu puțin ulei, îl acoperi cu folie alimentară și îl lași la dospit aproximativ o oră și jumătate, până ce își dublează volumul, potrivit DcNews.ro.
Frămânți din nou aluatul, apoi formezi cu mâinile bile din aluat, de dimensiuni potrivite. Le ții din nou la dospit 20 de minute. Le prăjești în baie de ulei încins, la foc mediu, având grijă să nu aglomerezi vasul. Le scoți pe șervete de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei, apoi le decorezi cu zahăr pudră, notează adevarul.ro. Le poți servi și cu gem.
Credit foto: www.gustos.ro/