Primul pas în reducerea ratei de creştere şi înmulţire a ciupercii Candida este să previi modul de "hrănire" al acesteia. Zahărul este cel mai mare duşman al tău dacă suferi de pe urma unei infecţii cu Candida.
Asta înseamnă că trebuie să eviţi toate formele de zahăr, inclusiv carbohidraţii simpli care sunt ulterior transformaţi în zahăr în organismul tău.
Anumite suplimente pe bază de plante, dar şi anumite remedii naturiste pot lupta cu succes împotriva infecţiei cu Candida, dacă le incluzi în dieta ta de zi cu zi.
Să nu uităm că femeile se pot confrunta la un moment dat în viaţă cu Candidoza, o infecţie fungică ce este cauzată de creşterea excesivă a unui tip de ciupercă, numită Candida (în special Candida albicans).
Citeşte în continuare care sunt "aliaţii" tăi în lupta împotriva ciupercii Candida:
Aloe Vera
Planta de Aloe Vera creează un nivel al pH-ului în care nu se poate dezvolta Candida. Beneficiile acestei plante ajută, totodată, la curăţarea ficatului. "Filtrele" ficatului transformă Candida într-un produs secundar şi elimină toxinele din acest proces, după ce ciuperca de tip Candida se retrage. Sucul de Aloe Vera poate fi consumat zilnic (dar nu mai mult de 1 sfert de cană).
Usturoiul
Usturoiul proaspăt este un puternic agent antifungic (n.r. - care împiedică dezvoltarea ciupercilor), dar cu toate acestea, el nu distruge bacteriile benefice din intestine. Usturoiul ucide doar bacteriile nocive şi, simultan, distruge Candida. Poţi consuma usturoiul crudă sau poţi să îl introduci în organism sub dorma unor capsule moi sau sub formă de ulei.
Uleiul esenţial de cuişoare
Uleiul de cuişoare este un alt agent puternic antifungic, care în acelaşi timp are capacitatea de a întări sistemul imunitar în general. Pune 15-30 de picături din acest ulei esenţial de cuişoare într-o cantitate mică de apă şi consumă mixtura ce a rezultat astfel, de trei ori pe zi.
Uleiul de cocos
Uleiul de cocos este un agent antifungic extrem de puternic, care are numeroase proprietăţi benefice. Consumă o linguriţă de ulei de cocos o dată sau de 2 ori pe zi.
Uleiul de arbore de ceai
Uleiul esenţial de arbore de ceai este capabil să ucidă bacteriile, viruşii, dar şi ciupercile. Amestecă 15-30 de picături de ulei de arbore de ceai într-o cantitate mică de apă şi consumă remediul acesta de trei ori pe zi, ne sfătuiesc cei de la healthyfoodstar.com.
Uleiul de oregano
Uleiul de oregano este un puternic remediu antifungic, dar şi agent antimicrobian. Poţi lua 5 picături (sau mai multe) din acest ulei de oregano. Sau le poţi administra sub limbă. O altă variantă ar fi să le diluez în puţină apă şi să consumi mixtura de 2-3 ori pe zi.
Mai poţi să te bucuri de beneficiile acestui ulei sub formă de capsule sau, mai simplu, poţi să îţi prepari singură un ceai făcut din frunze de oregano. Mai mult, uleiul de oregano este foarte bogat în antioxidanţi. Sursa.