Specialiştii de la publicaţia sheknows.com - şi ne referim în special la moaşe şi asistentele medicale care ajută femeile să aducă pe lume copiii - spun că a fost întotdeauna amuzant să observe creşterea numărului de bebeluşi care se nasc în anumite luni ale anului, atunci când au un aşa-numit "boom" de copii.
Unele evenimente sunt deja cunoscute pentru că reprezintă perioade propice pentru a face sex şi pentru a face copii, cum ar fi furtunile de zăpadă. Acestea sunt cazurile în care cuplurile se apropie şi fac schimb de căldură corporală în moduri diverse.
Şi un factor şi mai interesant este faptul că noile tehnologii pot sublinia cu exactitate zilele din an în care se produce cea mai intensă activitate sexuală. Iar prin deducere, asistentele medicale şi moaşele îşi pot da seama de aceste zile judecând după numărul de bebeluşi care sunt concepuţi în aceste perioade.
Cele mai bune zile din an pentru a concepe un copil
1. Pe primul loc se situează Ziua Îndrăgostiţilor sau Valentine's Day, cum spun americanii. Aceasta este prima zi în topul celor mai productive perioade din an pentru cuplurile care îşi doresc să conceapă un copil. Procentul este destul de evident. De patru ori mai mulţi copii sunt concepuţi în această zi, comparativ cu orice altă zi a anului. Acum, când ai aflat această informaţie, nu crezi că Ziua Îndrăgostiţilor are un cu totul alt înţeles?
O altă informaţie preţioasă prezentată într-un infografic al publicaţiei sheknows.com este că în ziua de marţi se nasc mai mulţi bebeluşi decât în orice altă zi a anului.
De asemenea, bebeluşii care au fost concepuţi în timpul verii tind să se nască la o greutate mai sănătoasă.
2. Pe locul 2 se situează Ajunul Anului Nou. A doua zi în topul celor mai productive perioade din an peste cupluri este chiar înainte de Anul Nou, zi în care multe cupluri aleg să facă un copil. Aparent, cuplurile se încing un pic mai mult după acel sărut tradiţional de la miezul nopţii şi trec la fapte.
O altă informaţie preţioasă prezentată în acelaşi infografic se referă la luna mai. Ei bine, mai este o perioadă propice pentru a naşte un copil, dar nu este o lună indicată pentru a rămâne însărcinată. Explicaţia: bebeluşii care au fost concepuţi în luna mai tind să fie prematuri şi să aibă mai multe complicaţii comparativ cu micuţii care au fost zămisliţi în alte perioade ale anului.
3. Pe locul 3 în acest top interesant al fertilităţii se află ziua de Crăciun. Într-adevăr, multe cupluri aleg să conceapă un copil în ziua de Crăciun, o sărbătoare importantă a creştinătăţii. 26 decembrie, a doua zi după Crăciun, este ziua în care sunt concepuţi cei mai puţini bebeluşi, în fiecare an, se arată în infografic.