Nisip
Cand auzi despre o astfel de colectie este firesc sa te intrebi care este finalitatea ei si cine ar avea timp pentru asa ceva . Ei bine, in caz ca nu stiai exista atat un site, cat si un muzeu al colectionarilor de nisip. Unde a luat nastere aceasta pasiune? Nu in Asia si nici in Africa. Evident, in America pentru ca acolo oamenii au atata imaginatie si uneori atat de mult timp liber, incat isi permit sa numere si firele de nisip din clepsidra. Evident, fiecare colectionar are motivele lui: unii sunt geologi interesati de mineralogie, altii pentru a intra in legatura cu numerosi colectionari din intreaga lume si pentru a face schimb de experienta, altii pentru ca pur si simplu apreciaza frumusetea nisipului.
Catuse
Pentru amatorii de senzatii tari, o colectie inedita, inspirata din filmele politiste sau din cele de groaza. Si asta pentru ca in colectia lui Joseph W. Lauher poti gasi catuse fabricate incepand cu 1970 pana in prezent, lanturi de picioare si clesti. Evident, nu-l putem acuza pe colectionar ca ar avea un fetis pentru astfel de accesorii atat timp cat proprietarul a tinut sa sublinieze ca dorinta sa a fost de a urmari dezvoltarea unui mic segment al industriei moderne: metalurgia.
Scame
Nu radeti, asa ceva chiar exista si asta datorita lui Graham Barker, care a reusit sa intre in cartea recordurilor datorita pasiunii sale inedite. Pe site-ul sau, Barker povesteste cum a inceput "povestea de dragoste" dintre el si scame: intr-una din noptile plictisitoare in caminul in care era cazat, a descoperit o scama... in buric. Moment in care s-a produs revelatia: Barker a inceput sa se gandeasca mai bine la insemnatatea scamelor pe care ulterior a inceput sa le colectioneze. Fiecare "lot" este pastrat intr-un recipient de sticla si etichetat cu seria si anul in care a fost... prelevat.
Pachetele de zahar
Phil Miller pare genul casnic si mai mult ca sigur ca stie sa gateasca prajituri gustoase de casa cu... mult mult zahar! Si pentru ca este baiat strangator, Miller colecteaza pliculete de zahar. Face asta din 1978, de cand a absolvit facultatea. Timp de 17 ani a strans pachetel cu pachetel si acum are sute. Preferatele lui sunt cele cu figura celor mai cunoscuti presedinti ai Americii. Ca pe bancnote!
Capace de toaleta
Cine a zis ca toaleta nu poate deveni un obiect de arta, s-a inselat. Inaintea lui Obama, Barney Smith a spus Americii "Yes, we can!" Si s-a pus pe munca. Cand gasea un capac de toaleta dezafectat il lua si incerca sa-i dea viata. O pata de culoare aici, un sticker dincolo, cateva aplicatii si gata opera de arta!In 30 de ani de activitate, Barney a creat peste 700 opere de arta pe care le-a expus apoi cu mandrie in Muzeul Capacelor de Toaleta. Care se pare ca este singurul din lume.
Michael Lewis ii primeste pe vizitatorii site-ului sau cu urmatoarea urare: "Bine ati venit in lumea incredibila si... umeda a colectionarilor de servetele". Desi pare incredibil ca unii oameni pot fi pasionati de asa ceva, colectia lui Lewis cu siguranta face toti banii!
Scarpinatoare de spate
Mai tineti minte cum incercau nobilii de acum cateva secole sa scape de mancarimile cauzate de perucile monumentale? Da, asa e: foloseau un betisor suficient de lung incat sa ajunga la scalp sau uneori, cand problema nu suferea amanare, se foloseau chiar si de furculita. De peruci am scapat, dar de mancarime nu. Iar daca senzatia apare in zone ale corpului mai greu accesibile, ce te faci? Desigur, recurgi la un scarpinator de spate. Este usor de manevrat, cu un design modern si in plus poate fi personalizat. Iar Gideon Weiss are vreo... 236 de astfel de ustensile, suficient cat sa dea si altora!
Pungi pentru rau de inaltime
Ca exista asa ceva, stiati. Ca americanii le-au transformat in branduri si au creat o adevarata industrie pentru producerea lor stiati? Asa cum spune si numele, "Muzeul virtual al pungilor pentru rau de inaltime" contine peste 2000 de fotografii ale unor astfel de item-uri, adunate din toata lumea. Pentru cei care vor sa afle mai multe despre un domeniu destul de instabil si de... acid, site-ul contine si o galerie a pungilor pentru rau de autobuz, rau de mare sau chiar de... spatiu.
Alimente carbonizate
Daca ai tinut placinta mai mult decat trebuia la cuptor si s-a transformat in negresa, nu plange: shit happens. A, si nu cumva sa o arunci. Ia legatura cu "Muzeul Alimentelor Carbonizate" si s-ar putea sa scoti si ceva bani pe ea. Pentru ca un astfel de muzeu fara pereche in lume s-a transformat intr-un adapsot pentru mancarurile renegate de gospodine. Si cum se putea astfel cand muzeul este fondat tot de o femeie? Deborah Henson Conant gatea niste mere la cuptor cand atentia i-a fost distrasa de sunetul telefonului. Dupa cateva ore, cand a pus in cele din urma receptorul in furca si s-a uitat cu teama in cuptor, merele isi gasisera obsescul sfarsit. Prin urmare Deborah s-a hotarat sa le mai dea o sansa sa ajunga pe masa, pentru ca, in fond, nu fusese vina lor.
Placi de spiritism
Ce face Mama Omida cu placa de spiritism cand aceasta incepe sa dea rateuri? O baga pe foc? Nuuu! O da la casat. Iar daca vrei sa afli mai multe despre ce este o placa de spiritism si cum functioneaza, intra pe site-ul Muzeului de Spiritism unde poti admira o galerie cu aproape o suta de exponate, asta ca sa-ti faci o idee cam ce design si marime ti-ar fi pe plac. Nu incerca sa le atingi daca nu sunt in garantie: nu poti sti prin mainile carui Harry Potter au trecut intai!
Stickere de pe banane
In 1991 Becky Martz a avut un soc: cele doua manunchiuri de banane din fructiera nu era ambalate de aceeasi firma! Desi ii fusesera vandute din cutii de "Dole", pe unele scria "Guatemala", iar pe altele "Honduras". Cand a descoperit si al treilea brand, "Chiquita", a hotarat ca trebuie sa rezolve misterul prin...cunoastere. In prezent Becky are mai mult de 7 000 abtipilduri diferite si pentru ca este imposibil sa nu apara si dubluri, s-a reprofilat pe asparagus si broccoli.
Apropo, ati auzit de "O-bana Banana"?
Servetele de masa
Mai mult ca sigur ca majoritatea femeilor le arunca dupa ce au fost folsite, insa Helena Vnouckova le colectioneaza. Pana acum are peste 16 000 de exemplare din intreaga lume, incluzand printre altele servetele de Craciun sau de Pasti si servetele imprimate cu numele diferitelor companii aeriene, firme sau restaurante.
Parul celebritatilor
John Rezinkoff din Connecticut detine peste 100 de suvite taite din parul unor oameni celebri si vrea sa-si extinda colectia. Pasiunea lui este atat de mare incat a fost in stare sa ofere 50 000 dolari pentru o suvita din parul lui Abraham Lincoln. Marele lui vis este sa faca rost de o mostra din parul lui Shakespeare. Sau macar din peruca acestuia!
Ceasuri ciudate
Vremea orologiilor vechi a apus. Traiasca ceasurile desteptatoare noi, programate sa faca orice numai sa te ridice cat mai repede din pat. Iata o colectie inedita!
Ceasul care isi schimba "hainutele"
Te-ai gandit vreodata ca primul lucru pe care il vezi cand te trezesti s-ar putea sa-ti afecteze starea de spirit pe toata durata zilei? Si ce obiect vezi prima data? Evident, ceasul desteptator de care ajungi la un moment dat sa te plictisesti. Asa ca ai posibilitatea sa-i schimbi ecranul. Producatorii iti ofera posibilitatea sa-i inlocuiesti ecranul si sa-l "imbraci" cu orice textura crezi ca te-ar binedispune a doua zi: o bucata de draperie veche, tricoul in care te simti cel mai sexy sau asternutul care iti trezeste atatea amintiri hot! Evita totusi fetele de perna ca sa nu existe riscul de a te intoarce din nou in pat!
Ceasul din covor
Aparent este un covoras obisnuit, asezat langa pat ca sa-ti mangaie picioarele. Doar ca dimineata devine foarte galagios si nu te lasa in pace pana cand nu cobori din pat si-ti asezi picioarele pe el.
Ceasul sfera
Este un ceas desteptator cu radio, inglobat intr-o sfera fosforescenta. Il asezi deasupra patului si-l setezi la ce ora vrei sa sune. Dimineata sfera incepe sa straluceasca si sa cante. Ca sa amani alarma cu inca 10 minute trebuie sa lovesti usor sfera care de fiecare data se va ridica tot mai sus, astfel incat la final nu ai de ales decat sa te ridici si sa o tragi in jos, moment in care alarma se opreste.
Nu te-ai trezit? Ai pierdut!
Un ceas special conceput pentru patronii si bancherii avari. Conectat la laptop, ceasul are acces la contul tau bancar (pentru ca tu l-ai setat asa!) si de fiecare daca cand vrei sa amani alarma, iti opreste cativa dolari, pe care apoi ii redirectioneaza catre un ONG ales de tine.
Ceasul-bucatar
Ca sa te ridici dimineata din pat, ai nevoie de un stimul puternic. Cum ar fi, sa spunem, mirosul de sunca prajita. Cu atat mai bine cu cat chiar ceasul desteptator este bucatarul! Cum asa? Iniante de culcare asezi o felie de sunca intr-un sertaras al ceasului. Lampile cu halogen din interior vor frige sunca in 10 minute, prin urmare ceasul va trebui setat in avans: la ora dorita un microcip va trimite un semnal catre micro-cuptor iar sunca incepe sa se prajeasca! Ceasul naravas
Este intr-adevar ceasul de care ai nevoie atunci cand te trezesti foarte greu. Pentru ca in momentul in care apesi butonul de amanare a alarmei, ceasul nu numai ca nu se opreste dar sare efectiv de pe noptiera si, asemeni unui berbec naravas... pe doua roti, incepe sa se loveasca de obiectele din jur, asa ca nu-ti mai ramane decat sa te ridici si sa-l opresti.
Ceasul-bomba
Tinand cont ca presiunea sangelui este oricum mai ridicata in timpul procesului de trezire, ceasul acesta s-ar putea sa te imbolnaveasca de inima. Daca sunteti unul dintre fanii filmelor cu James Bond stiti desigur cum arata o bomba electronica: o cutie cu multe fire si butoane. Cum functioneaza? La ora la care a fost setat, ceasul te anunta: "Au mai ramas trei minute" dupa care se aprinde un beculet de o anumita culoare si ceasul incepe sa numere. Ca sa dezamorsezi bomba trebuie sa conectezi cele doua fire de aceeasi culoare cu beculetul. Daca esuezi (sau nu binevoiesti sa te ridici din pat), ceasul va marca explozia printr-un bang puternic.
Foto: www.plazarugs.com , www.neatorama.com