Antrenorii personali le-au auzit pe toate - de la tehnici de antrenament bazate pe lucruri false, pana la promisiuni si sfaturi interpretate gresit, care sunt practic imposibil din punct de vedere fizic de realizat.
Urmand cele mai proaste sfaturi pe care ai fost indemnata sa le urmezi poate duce la frustrare - in cel mai bun caz - si la o vizita la Camera de Garda, in cel mai rau caz. Mai jos vei regasi cateva mituri pe care profesionistii si antrenorii de fitness le-au auzit de cele mai multe ori:
1. Mit: yoga iti va face muschii mai lungi.
Desi pare logic sa presupui ca toate intinderile si pozitiile pe care le implica yoga ar putea sa iti faca muschii mai alungiti si mai subtiri, pur si simplu nu este posibil, spun specialistii americani. Muschii sunt atasati la oase cu ajutorul tendoanelor si au un punct de origine fix si un punct de insertie fix - prin urmare, nu se poate prelungi un muschi. Desigur, practica yoga si exercitiile de pilates au avantajele lor, inclusiv intarirea muschilor si cresterea flexibilitatii, dar niciuna dintre ele nu poate transforma un muschi scurt intr-unul mai lung.
2. Mit: pentru a obtine rezultate, trebuie sa te doara.
Disconfortul si durerea usoara resimtite in timpul unui antrenament la asala pot fi un semn ca faci intinderea corect sau un semn de rezistenta crescuta, spun specialistii americani. Pana la urma, construirea masei musculare necesita un grad de microtraume pentru tesutul muscular, dar nu este o parte ce semnifica imbunatatirea eforturilor tale - poti sa obtii in continuare rezultate la sala si fara sa te doara. Durerile grave, pe de alta parte, nu sunt niciodata bune. Orice durere, spun expertii, trebuie sa fie de scurta durata si ameliorata prin faptul ca ii permiti corpului o scurta perioada de odihna. Nu ignora durerile severe, ascutite, precum un junghi, mai ales atunci cand sunt insotite de umflaturi.
3. Mit: alergatul este antrenamentul nr. 1 pentru slabit.
Nu incape nicio indoiala - alergatul arde calorii, dar nu are ultimul cuvant de spus, daca vrei sa slabesti cateva kilograme. In plus, oamenii, de cele mai multe ori, supraestimeaza arderea totala de calorii, spun specialistii. Iata cateva cifre reale: o femeie de 63,5 kilograme care face jogging cu o viteza de 8 km/h arde 173 de calorii in 30 de minute, potrivit Colegiului American de Medicina Sportiva. Prin comparatie, un antrenament de rutina pe un circuit de "efort moderat" arde 215 calorii in 30 de minute. Care este cea mai buna combinatie care te poate ajuta sa topesti kilogramele? Sa faci antrenamente cardio si antrenamente de forta, spun specialistii.
4. Mit: nu manca inainte de antrenamentul tau pentru a arde mai multe calorii.
Un stomac "galagios" nu este singurul lucru pe care il vei experimenta atunci cand te antrenezi pe stomacul gol: si muschii tai vor plati un pret, sa stii. Corpurile noastre descompun in mod natural anumite proteine (din muschi) pe care le folosesc pe post de energie atunci cand dormim, explica specialistii. Asa ca daca tu nu mananci, corpul tau va continua sa descompuna masa musculara pentru a avea energie. In plus, antrenamentele pe stomacul gol vor duce acest proces la un nivel mai extrem: iti forteaza corpul sa caute surse de energie, descompunand proteinele din muschi pentru a obtine aminoacizii din aceste proteine si pentru a face carbohidrati. Sursa: prevention.com.
Citeste si: Condimentul care te impiedica sa mananci prea mult
Dieta unui practicant de yoga: Ce si cand sa mananci
Vrei sa slabesti? Iata cat de mult conteaza ora la care mananci