În top sunt incluse unele alimente care, în unele cazuri, pot cauza moartea, așa cum este Casu Marzu - un tip de brânză din Sardinia. Totuși, pe listă apar și anumite alimente consumate de foarte mulți oameni, cum ar fi arahidele sau fructele de soc.
De ce sunt periculoase fructele de soc
Când sunt consumate verzi și crude (în special crude), fructele de soc pot provoca greață, vărsături și diaree severă, potrivit Antena3.
Pentru a le mânca în siguranță, fructele de soc trebuie să fie coapte, gătite și lipsite de tulpini sau frunze, potrivit farandwide.com.
Lista cu cele mai periculoase alimente din lume
- Absintul ( băutură )
- Ackee (fruct)
- Broasca taur din Namibia ( delicatesă Franța )
- Muguri de fasole ( garnitură / salată)
- Scoici de sânge ( delicatesă China )
- Manioc / Cassava ( legumă)
- Arahidele
- Fructele de soc
- Casu Marzu ( brânză )
- Respirația Dragonului ( Dragon's Breath - soi de ardei iute )
- Nomura ( meduză)
- Feseekh ( pește)
- Rechinul din Groenlanda
- Larb ( salată din carne crudă )
- Caracatița vie
- Creierul de maimuță
- Peștele balon
- Caju crud
- Laptele crud
- Rubarba ( frunze )
- Silverstripe Blaasop ( pește )
- Carambola ( fructul stea )
- Crustaceele
- Tapioca
- Ciupercile sălbatice