Chec de portocale cu migdale
350 g zahar
30 g coaja de portocala
700 g faina
60 g lapte praf
1 pachetel praf de copt
150 g migdale
3 oua
200 ml zeama de portocale
70 g unt
un praf de sare
Pentru glazura
gem de caise
Coaja de portocala, taiata marunt sau data pe razatoare, se amesteca cu zaharul, laptele praf, untul moale, un praf de sare si faina, cernuta impreuna cu praful de copt. Se adauga pe rand cele 3 oua, alternand cu zeama de portocale, adaugata treptat. La sfarsit, se adauga migdalele taiate felii subtiri. Aluatul obtinut se toarna intr-o forma unsa cu unt, tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. Cand este gata, se scoate din cuptor, se unge deasupra cu gem de caise si se taie felii dupa ce se raceste.
Articolul anterior Fructe in aluat cu sos de vanilie Articolul următor Fructe in sos caramel