Cheesecake
250 g biscuiti fragezi sfaramati
100 g unt
4 linguri zahar
Pentru prima umplutura
250 g ciocolata alba topita
500 g branza cremoasa
150 g zahar
2 oua
120 ml jeleu de capsune
3 linguri lichior de capsune
½ lingurita de colorant alimentar rosu
Pentru a doua umplutura
400 g ciocolata alba
200 g unt
400 g branza cremoasa
2 linguri zeama de lamaie
Pentru decor
250 ml jeleu de capsune
Se amesteca biscuitii, untul topit si zaharul intr-un castron. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma demontabila si se imbraca interiorul formei cu amestecul de biscuiti. Pentru garnitura, se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se bate, intr-un castron, impreuna cu branza cremoasa si zaharul. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Compozitia se toarna in forma, pastrandu-se deoparte 4 linguri, care se amesteca cu jeleu, lichior si colorant si se intinde deasupra compozitiei din forma. Se coace timp de 1 h in cuptorul preincalzit. Se lasa la racit in forma, apoi se pune in frigider, cu tot cu forma, timp de o noapte. Pentru cea de a doua umplutura, se topeste ciocolata si untul in bain-marie, se amesteca cu branza cremoasa si zeama de lamaie si se bat impreuna. Se scoate prajitura din forma si se garniseste cu umplutura de branza, apoi se pune din nou la frigider pentru 1 h. Pentru decor, se topeste jeleul de capsune, apoi se lasa la racit. Se unge prajitura cu jeleul topit si se pune inca 30 de minute in frigider. Se serveste rece.
Articolul anterior Budinca de orez Articolul următor Minitarte cu gem de fructe