Chefal gratinat
1,5 kg peste
2 oua
sare, piper
200 g cascaval
pesmet
unt
Pentru sosul alb
40 g unt
50 g faina
200 ml zeama de peste
50 ml vin alb
zeama de lamaie
sare, piper
Pestele fiert in apa cu sare, 1 foaie de dafin si piper boabe, se dezoseaza si se pune intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet. Separat, se topeste untul, se caleste faina, se stinge cu zeama de peste si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, zeama de lamaie, iar spre sfarsit se adauga vinul. Se lasa sa mai dea cateva clocote pana se transforma intr-un sos legat. In sos se incorporeaza 2 oua batute cu cascaval ras, dupa care se toarna deasupra pestelui si se da la cuptor, la foc moderat, aproximativ 20 de minute, pana se rumeneste.
Articolul anterior Crap cu legume la cuptor Articolul următor Peste cu sos de lamaie si portocale