Sa iti iei pauze suna usor, dar multe dintre noi isi dau seama ca nu se descurca aproape deloc la acest capitol. Unii isi iau pauze prea lungi, prea scurte sau nu isi acorda suficient timp liber pe parcursul zilei si, drept rezultat, isi ingreuneaza munca.
Un studiu dat publicitatii la sfarsitul anului trecut a aratat ca exista un anumit interval in care pauzele de o anumita lungime ar trebui luate daca oamenii vor sa isi creasca productivitatea.
Potrivit publicatiei The Atlantic, compania Draugiem Group a ajuns la aceasta concluzie cu ajutorul unei aplicatii, DeskTime, care inregistreaza cat de mult timp petrece un individ la un calculator.
Experimentul si-a propus sa afle care este programul sau tiparul de pauze al angajatilor care rezolva cea mai mare parte a muncii lor. Si cat de neortodoxa era rutina lor de munca.
Cele 10 procente care reprezentau angajatii cu cea mai mare productivitate si-au luat pauze de 17 minute dupa ce au terminat 52 de minute de munca.
Acesti angajati nu numai ca si-au luat pauze atunci cand au terminat o sarcina sau o activitate specifica, dar nici nu au profitat din plin rezerva lor de energie. In loc de asta, se pare ca angajatii s-au concentrat pe conservarea energiei lor, astfel incat sa poata aloca fiecarei sarcini o cantitate egala de efort.
Concluzia: se pare ca secretul pentru a obtine cel mai ridicat nivel de productivitate pe parcursul unei zile de lucru este nu sa muncesti mai mult, ci sa muncesti intr-un mod inteligent, cu pauze frecvente. Sau, cum spune un proverb romanesc: "pauzele mici si dese, cheia marilor succese".
Fara indoiala, cel mai important factor (mai important decat lungimea si frecventa pauzelor) a fost ce faceau angajatii in aceste pauze. Ei nu au ramas in fata calculatoarelor lor pentru a naviga pe internet. Sursa.
Citeste si: NUMEROLOGIE: Cifra disciplinei te invata sa spui NU