Uleiul extravirgin provine din prima presare a maslinelor, care are loc in mai putin de 24 de ore dupa ce maslinele au fost culese si nu a fost tratat chimic cu niciun fel de aditivi.
Un studiu recent realizat in SUA a aratat ca doua trimi din brandurile de ulei de masline extravirgin erau de fapt ulei de masline obisnuit sau de rapita sau ulei obtinut din diferite nuci. Aceasta este o mare pacaleala si ai putea sa platesti dublu pe o sticla de ulei de masline care este de o calitate inferioara, iar tu nici nu stii asta.
Cum poti sa te asiguri ca uleiul de masline este cu adevarat extravirgin:
1. Fa testul mirosului: adevaratul ulei de masline extravirgin are un miros de puternic fructat, precum mirosul de masline proaspete.
2. Asigura-te ca uleiul se gaseste intr-o sticla de culoare inchisa. Razele soarelui il pot altera.
3. Pe eticheta sticlei ar trebui sa fie listata o singura tara de origine.
Citeste si: Gatesti cu ulei de masline? Cheltui banii de pomana!
Cum arata foamea? Iata raspunsul fotografilor!
3 intrebuintari inedite ale uleiului de cocos
3 produse cosmetice din bucataria proprie!
Sursa foto: ww.freedigitalphotos.net