Chifle cu stafide
25 g drojdie de bere
90 ml apa rece
6 linguri zahar
625 g faina
1 lingurita sare
1 lingurita nucsoara rasa
1 lingurita scortisoara macinata
1 praf cuisoare macinate
500 g unt taiat bucatele
250 ml lapte
1 ou
125 g zahar brun
90 g stafide
2 linguri coaja de portocale sau lamaie confiata
2 linguri lapte
Intr-un castron mare, se amesteca faina, 3 linguri de zahar, sare, nucsoara, scortisoara si cuisoare, apoi 350 g unt. Se face o adancitura la mijloc si se adauga drojdia frecata cu o lingurita de zahar. Se amesteca apoi se adauga ouale si se framanta pana se formeaza aluatul. Se lasa la crescut aproximativ 1 h 30 min, apoi aluatul se pune pe o planseta pudrata cu faina. Se framanta 2 minute, apoi se imparte in doua portii. Se intinde o foaie dreptunghiulara de 25x40 cm, se presara deasupra jumatate din bucatile de unt, jumatate din cantitatea de zahar brun, stafide si coaja de portocale confiata. Apoi se ruleaza foaia de aluat. Se procedeaza la fel cu cealalta portie de aluat. Se taie fiecare rulou in 10 felii si se asaza pe tava de copt, unsa si tapetata cu faina, lasand un spatiu de 1 cm intre felii. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut aproximativ 30 de minute, dupa care se coc, circa 20 de minute, pana cand se rumenesc. Se fierb impreuna laptele si zaharul care au ramas si se toarna peste painicile calde. Se pudreaza cu zahar si se servesc imediat.
Articolul anterior Buseuri cu ciocolata Articolul următor Briose usor de facut