Chiftele din inima
1 kg inimi de porc
2 cepe
1 cartof
1 morcov
3 oua
2 catei de usturoi
patrunjel verde
2 linguri faina
20 ml ulei
sare, piper
Se curata inimile de cheagurile de sange si tendoane, se spala, se taie in bucati, care se trec prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, cartof si morcov. Carnea tocata se pune intr-un castron. Se adauga usturoi zdrobit, verdeata tocata fin, oua, sare si piper, dupa gust. Se amesteca totul foarte bine. Din compozitia obtinuta se formeaza chiftele mici, rotunde, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Se servesc fierbinti cu diverse garnituri: cartofi prajiti, piure de cartofi, orez fiert, spaghete, soteuri de legume sau salate de sezon.
E bine sa stii
Daca nu s-au consumat toate chiftelele preparate proaspat, se poate prepara un sos marinat pentru cele ramase, dintr-o lingura de faina, 2 linguri ulei, 3 linguri pasta de rosii, sare, 1 foaie de dafin, 1 lingura otet, 1 lingurita zahar si 400 ml supa de zarzavat sau apa calda. Se fierb chiftelele in acest sos marinat 10 minute si se servesc calde.