Chiftele marinate
400 g carne
2 felii de franzela
1 ceapa
1 ou
2 catei de usturoi
Pentru sosul marinat
200 ml suc de rosii
1 foaie de dafin
1 lingura faina
2 linguri ulei
½ lingurita zahar
1 lingura otet
marar
ienibahar
sare, piper
Carnea slaba de porc se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela, inmuiata numai in apa rece si stoarsa, cu ceapa si usturoiul. La tocatura se adauga oul crud, sare, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine. Din compozitia obtinuta se modeleaza chiftelute rotunde, care se trec prin faina si apoi se asaza intr-o cratita, una langa alta. Se stropesc cu ulei si se dau la cuptor descoperite, 30-40 de minute, la foc moderat, sa se rumeneasca putin la suprafata. Se amesteca sucul de rosii cu zahar, otet si se lasa sa fiarba 10 minute. Se adauga faina dezlegata cu putina apa, marar, ienibahar, foaie de dafin, sare, piper, dupa gust si se lasa sa mai fiarba 10 minute pana se ingroasa sosul. Se servesc calde cu piure de cartofi.
Articolul anterior Ardei umpluti cu carne Articolul următor Ciolan cu bere