Chiftele surpriza
250 g carne de vita
250 g carne de miel
5 oua
1 ceapa
2 felii de franzela
100 ml lapte dulce
1 catel de usturoi
cimbru
oregano
patrunjel verde
3 linguri pesmet
sare, piper
Pentru a nu se sparge la fiert, se inteapa coaja oualor cu un ac în 2-3 locuri, apoi se pun 4 dintre ele intr-o cratita cu apa rece si putina sare. Se fierb la foc mic, timp de 7 minute, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Se clatesc cu apa rece, se curata de coaja si se pastreaza intregi. Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa si verdeata. Carnea se trece prin masina de tocat. Se amesteca totul, intr-un castron cu feliile de franzela inmuiate in lapte si stoarse, usturoiul zdrobit, oul crud ramas, verdeata tocata, cimbru, oregano, sare si piper, in functie de gust. Cand amestecul devine omogen, se imparte in patru parti egale. Din fiecare portie de carne se modeleaza cu palmele umezite cu apa cate o chiftea, se asaza cate un ou fiert in mijlocul ei si se acopera bine, avand grija ca oul sa fie bine ascuns in carne. Se tavaleste prin pesmet si se prajeste in ulei incins, pana se rumeneste pe toate partile.
E bine sa stii
Pentru reusita deplina a acestui preparat, se recomanda ca ouale fierte sa stea 30 de minute in congelator inainte de a fi "ascunse" in chiftele.