Chiftelute de peste
1 kg peste oceanic
1 ceapa
ulei
3 oua
verdeata
600 g ciuperci
1 morcov
1 felie telina
100 g faina
50 g unt
100 ml vin
2-3 linguri bulion de tomate
2 felii paine
piper sare
Se dezoseaza pestele si se trece de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Se adauga jumatate din cantitatea de ceapa tocata marunt, o legatura de verdeata tocata, oua, piper, sare si se amesteca bine. Se formeaza chiftelute, se trec prin faina si se prajesc in ulei bine incins. Zarzavatul de supa dat pe razatoare si restul de ceapa tocata se calesc in ulei bine incins. Se adauga faina ramasa, se stinge cu bulion subtiat cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30 de minute, apoi se paseaza printr-o sita. Ciupercile se taie felii, se calesc in unt, se sting cu un polonic de sos si se toarna peste restul de sos. Se pun chiftelutele in sos, se adauga vinul si se fierb impreuna circa 15 minute. La sfarsit se potriveste gustul de sare si se adauga restul de verdeata.
Articolul anterior Peste cu ciuperci Articolul următor Cod cu fasole uscata