Chili texan
1 ceapa
2 buc ardei iute rosu
6 linguri ulei
2 lingurite boia iute
2 buc catei de usturoi
2 lingurite chimion
2 linguri pasta de tomate
2 linguri oregano proaspat si o lingurita oregano uscat
1 cutie rosii Pelati 425 g
400 ml bulion de carne
1 cutie fasole, Kidney 425 g
200 g smantana
Sare
Piper
Taie carnea de vita in cuburi de circa 1 cm grosime.
Ceapa curat-o si tai-o marunt.
Despica ardeii, scoate semintele si toaca-i marunt.
Carnea, impartita in 2 portii, se prajeste, pe rand, fiecare in cate 2 linguri de ulei incins. Inainte sa o scoti, condimenteaz-o cu sare, piper si cate 1 lingurita de boia iute. Scoate-o si tine-o deoparte.
Pune din nou 2 linguri de ulei in castron si prajeste lejer ardeii, ceapa si usturoiul. Adauga chimionul, pasta de tomate si 2 linguri de oregano si mai prajeste-le putin.
Apoi adauga carnea, rosiile cu suc cu tot si bulionul de carne si da in clocot. Fierbe apoi, acoperit, la foc moderat, timp de 1 ora jumatate.
Fasolea Kidney se scurge de lichid, se adauga la carne si se mai da intr-un clocot. Condimenteaza puternic cu sare si piper.
Serveste cu adaos de smantana grasa, eventual si boia iute si frunze de oregano.
Autor: Jakob Hausmann