Un studiu cu rezultate suprinzatoare a fost dat publicitatii la sfarsitul lunii august in Suedia: tinerii suedezi care contracteaza boli cu transmitere sexuala (BTS) vad acest lucru ca pe un semn al masculinitatii. Intoarcere in mentalitatea din trecut sau pur si simplu prostie?
Dupa ce afla ca sunt infectati cu o boala cu transmitere sexuala o parte a tinerilor barbati se simt ghinionisti, altii devin mai maturi in gandire si mai precauti in privinta actelor sexuale, sustine moasa si cercetatorul universitar de la Universitatea din Skovde Kina Hammarlund, citata de cotidianul online suedez in limba engleza "The Local".
Dar membrii celui de-al treilea grup, barbatii foarte tineri, reusesc sa transforme boala lor intr-un semn al masculinitatii. Negii genitali sau chlamyidia sunt vazute mai degraba ca niste insigne de onoare decat ca probleme de sanatate serioase, baietii fiind felicitati de catre prietenii lor si urandu-li-se noroc in dragoste. "Fetele nu fac acelasi lucru, fetele acumuleaza experienta sexuala pe ascuns", spune Hammarlund.
Studiul a fost facut pe baza a mai multe serii de interviuri cu tineri, fete si baieti intre 16 si 30 de ani.